Tummaihoinen mies kuoli poliisin ampumiin laukauksiin Yhdysvalloissa – puhui pakoon juostessaan videopuhelua: "Rakastan sinua"

2:07
Surmansa saaneen Kevin Petersonin tyttären äiti muistelee viimeiseksi jäänyttä puhelua: 10–15 laukausta ammuttiin – katso video!

Tummaihoinen mies kuoli poliisin ampumiin luoteihin Washingtonissa Yhdysvalloissa torstai-iltana, kertoo CNN. 

Porlandissa Hazel Dellissä sijaitsevalla parkkipaikalla näky on lohduton. Ihmiset ovat ripustaneet verkkoaitaan kukkia ja kadulla on lukuisia kynttilöitä, jotka valaisevat pimeää iltaa.

Katso yllä olevalta videolta, miltä tapahtumapaikalla näytti tragedian jälkeen!

Kyseisellä paikalla 21-vuotias Kevin Peterson Jr. sai surmansa. Vain hetki ennen kuin mies ammuttiin, hän keskusteli pienen tyttärensä äidin kanssa videopuhelua.

– Hän vain juoksi ja ihmettelin, mitä oikein tapahtuu. En saanut mitään selvää, sillä hän vain juoksi, Petersonin äiti, Olivia Selto, kertaa karmeita tapahtumia. 

– 10–15 laukausta ammuttiin ja hän (Kevin) vain kaatui maahan. Toistin vain hänelle puhelimessa rakastan sinua, rakastan sinua, Selto jatkaa.

"Mies ampui uudestaan ja uudestaan viranomaisia kohti"

Peterson kuoli Clark Countyn poliisin ampumiin laukauksiin. Poliisin mukaan kaikki sai alkunsa huumausainerikokseen liittyvästä tutkinnasta. 

Paikallisen uutissivuston mukaan viranomaisilla oli syytä epäillä, että Hazel Dellin parkkipaikalla myydään huumeita. 

Viranomaisten saavuttua paikalle Peterson lähti jalkaisin karkuun. 

– Mies ampui uudestaan ja uudestaan viranomaisia kohti. He vastasivat tuleen ja epäilty kuoli traagisesti, Clark Countyn sheriffi Chuck Atkins kommentoi. 

Kaikki Petersonin kuolemaan johtaneet tapahtumat ja yksityiskohdat eivät ole vielä poliisin tiedossa. 

Petersonin isä sanoo The Guardianin mukaan, ettei hänen pojallaan ole rikosrekisteriä.

Tapaus järkyttää

Petersonin kuolema on järkyttänyt alueen ihmisiä. Lukuisat ihmiset ovat saapuneet tapahtumapaikalle muistamaan surmansa saanutta miestä. 

– Tämä on kamalaa. En voi uskoa tätä todeksi, Selto sanoo suruissaan. 

– Voin vain kuvitella hänen perheensä ja ystäviensä kokeman kivun. Se tapa, jolla tämä kaikki tapahtui, on valitettavaa, kukkia turmapaikalle tuonut Daniel Thompson sanoo. 

Tunnelman odotetaan kiristyvän alueella

The Guardianin mukaan tapauksen pelätään lisäävän jännitteitä Portlandissa, jossa ihmiset ovat toukokuun lopusta lähtien osoittaneet mieltä tummaihoisiin ihmisiin kohdistuneen poliisiväkivallan vuoksi. 

Viime kuukausien aikana Yhdysvalloissa on tapahtunut useampikin tapaus, jossa poliisi on kohdistanut kohtuutonta väkivaltaa nimenomaan tummaihoisiin ihmisiin. 

Laajat Black Lives Matter -mielenosoitukset saivat alkunsa toukokuussa, kun George Floyd sai surmansa pidätystilanteen aikana. 

3:09
Tästä tapauksesta Black Lives Matter -mielenosoitukset saivat alkunsa kuukausia sitten, kun George Floyd kuoli poliisin voimankäytön vuoksi

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja