Järkyttävä veto! Maailman kärkitulos säpäleiksi 200 metrillä – maaginen raja alittui ensimmäistä kertaa tällä kaudella

Shaunae Miller-Uibo mykistyttävään aikaan Zurichin Timanttiliigassa:"Tuntuu että olen hyvässä kunnossa" 0:43
Videolla Shaunae Miller-Uibon haastattelu.

Bahaman Shaunae Miller-Uibo paineli yleisurheilun Timanttiliigan Zürichin kilpailun 200 metrillä ensimmäistä kertaa alle 22 sekunnin tällä kaudella. Uusi maailman kärkitulos 21,74 on myös Bahaman ennätys, Timanttiliigan ennätys sekä Miller-Uibon oma ennätys.

Räväkästä hiusväristään tunnettu bahamalainen oli vaihtanut väriä Zürichiä varten sinisestä vihreäksi.

– Olen todella iloinen tuloksesta, varsinkin kun kyseessä oli viimeinen kilpailu ennen Dohaa. Olen mielestäni erittäin hyvässä kunnossa MM-kisoja varten, Miller-Uibo sanoi C Morelle.

Miller-Uibon aika on siinäkin mielessä kova, koska 22 sekunnin alittuminen ei ole itsestään selvä asia. Viime vuonna ainoastaan Iso-Britannian Dina Asher-Smith onnistui maagisen rajan alituksessa. Kokonaisuudessaan 2010-luvulla Miller-Uibon lisäksi alituksessa on onnistunut yhteensä kuusi juoksijaa. Juoksun täydellisyydestä Miller-Uibo ei osaa kuitenkaan sanoa.

– Sitä on vaikea sanoa, että oliko se täydellinen juoksu, sitä täytyy kysyä valmentajalta. Yritimme kuitenkin saada parhaan mahdollisen tuloksen irti ja olen erittäin tyytyväinen uudesta omasta ennätyksestä, Miller-Uibo totesi. 

Naisten 200 metrin ME on peräti 31 vuoden takaa. Yhdysvaltojen Florence Griffith-Joyner paineli Soulin olympialaisissa tuolloin 21,34. Miller-Uibon veto menee kaikkien aikojen aikalistalla jaetulla 15. tilalle.


Lue myös:

    Uusimmat