Murtuuko 35-vuotias ME viimein? Hirmuiskuun äitynyt supertähti kutkuttavasta tilanteesta – "Kolkutan jo ovella"

Budapestissa ylivoimaisesti 200 metrin maailmanmestariksi juossut jamaikalainen Shericka Jackson hyökkää matkan maailmanennätyksen kimppuun perjantaina.

Jackson juoksi MM-kultaan maailman kaikkien aikojen toiseksi nopeimmalla ajalla 21.41. Vuoden takaa ollut oma ennätys parani neljä sekunnin sadasosaa. Maailman kaikkien aikojen nopein aika, Florence Griffith-Joynerin vuonna 1988 juoksema maailmanennätys 21.34 jäi seitsemän sadasosan päähän.

Perjantaina Timanttiliigan osakilpailussa Brysselissä Jackson tavoittelee tosissaa 35 vuotta vanhan maailmanennätyksen rikkomista.

– MM-kisoissa olin niin lähellä. Valmentajani ja minä olemme puhuneet, että tavoittelemme (ennätystä) tänä vuonna. Toivottavasti saavutan sen, Jackson sanoi torstaina Brysselissä.

Brysselin jälkeen Jackson kilpailee Eugenessa Timanttiliigan finaalitapahtumassa. Maailmanennätyksen syntyminen Brysselissä veisi pois paineita Eugenen kilpailusta.

– Jos en onnistu, saan uuden mahdollisuuden Eugenessa. Ei ole olemassa täydellistä kilpailua, mutta haluan juosta hyvän kilpailun (perjantaina), ja jos kaikki osuu kohdilleen, olen siellä. Olen niin lähellä, kolkutan jo ovella, Jackson sanoi.

– Olisi hyvä, jos sää olisi jamaikalainen, rata on uusi. Kehoni tuntuu hyvältä ja mieleni on valmis. Se on paras yhdistelmä, mieleni ja kehoni. Kaikki on mahdollista.

Sääolojen pitäisi ainakin suosia Jacksonin tavoitteita, sillä Brysseliin odotetaan perjantaina yli 30 asteen lämpötilaa.

C More näyttää Brysselin Timanttiliigan osakilpailun perjantaina kello 21 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat