Ruotsi tyrmättiin: Fanit hylkäsivät kotijoukkueen kesken EM-karsintaottelun – "Se on ohi"

Ruotsilta karmivaa puolustuspeliä – Itävallan Marko Arnautovic naulaa pallon varmasti rysään 1:24
Ruotsin karmiva puolustuspeli johti Itävallan 2–0-maaliin.

Ruotsin EM-unelmat kokivat jo lähes ratkaisevan kolauksen, kun se hävisi kotikentällään Itävallalle maalein 1–3. 

Ruotsin EM-karsinnat ovat sujuneet alle odotusten, joten joukkue janosi voittoa tiistai-iltana pelatusta ottelusta pitääkseen realistiset EM-haaveensa elossa. Toisin kuitenkin kävi.

Tappioitta omaa karsintataivaltaan pelaava Itävalta tarrasi voittoon kiinni toisella jaksolla, kun Michael Gregoritsch nikkasi pelivälineen näyttävästi verkkoon. Ja lisää tuli minuutteja myöhemmin.

Ruotsin puolustus rakoili karmivalla tavalla, kun Dejan Kulusevski menetti pallon pitkän kuljetuksen jälkeen ja Itävalta pääsi iskemään miesylivoimalla vastaan. Vierailijat käyttivät Ruotsin toilailun hyödykseen ja Marko Arnautovic iski pallon maaliin ohi Robin Olsenin.

Arnautovic onnistui vielä toistamiseen rangaistuspotkusta. Ruotsin ainokaisesta vastasi Emil Holm hieman ennen täyttä aikaa. Ruotsalaisyleisö äänesti 3–0-osuman jälkeen jaloillaan ja suuri osa katsojista poistui kotimatkalle jo hyvissä ajoin ennen ottelun päättymistä.

Ruotsin tähtipelaajat ymmärtävät kannattajiensa pettymyksen.

– On selvää, että hekin ovat myös pettyneitä. He ovat yhtä pettyneitä kuin mekin. Haluamme pelata paremmin itsemme takia, mutta myös kannattajien, jotka kannustavat meitä. Teemme tätä myös heille, puolustaja Victor Lindelöf sanoo Aftonbladetin mukaan.

– Minä hyväksyn sen. Rehellisesti sanoen luulen, että minä olisin tehnyt täysin samoin. Olisi ollut helpompi lähteä kotiin, maalivahti Robin Olsen myöntää.

Tappion myötä Ruotsi ajautui EM-karsintaottelussaan tukalaan asemaan. Joukkue on viiden pelatun ottelun jälkeen kolmantena peräti seitsemän pistettä jatkopaikoissa kiinni olevia Belgiaa ja Itävaltaa perässä.

Ruotsi pelaa karsinnoissa vielä kolme ottelua, joten sen on voitettava kaikki ottelunsa pitääkseen EM-haaveensa vielä elossa ja siltikään EM-paikka ei ole enää lähellekään Ruotsin omissa käsissä, vaan vaatisi se jopa pientä ihmettä.

– Tunne on tällä hetkellä se, että se on ohi. Olemme ulkona, Olsen sanoo suoraan Expressenille.

Ruotsin kehno vire on käynnistänyt länsinaapurissa kovat spekulaatiot päävalmentaja Janne Anderssonin tulevaisuudesta. Andersson itse vastasi kysymykseen napakasti.

– Minulla on sopimus ensi kesään asti. En aio astua syrjään. Me hävisimme jalkapallo-ottelun, meidän on nuoltava haavojamme. Minä en luovuta. Olen valtavan pettynyt, ettemme saaneet pisteitä tänään, Andersson toteaa Expressenille.

Myös Ruotsin maajoukkueen johtoporras antoi tukensa Anderssonille.

– Meillä oli vaikea ilta ja hävisimme ratkaisevan ottelun, mutta Janne Anderssonille on yhä meidän luottamuksemme, maajoukkuepomo Jens T Andersson vakuuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat