Järkyttävä tapaus: Äidin suukko lähes tappoi puolivuotiaan tyttären

Helen suukotteli Bonnie-tyttöä mielellään. Yhden suukon seuraukset muuttivat perheen elämän.

Helen ja Russell Green olivat pienen lapsensa kanssa lomamatkalla Englannissa, kun asiat menivät ikävällä tavalla pieleen. Kuten kuka tahansa äiti, Helen suukotteli kuusikuista Bonnie-tyttöä mielellään. Viikko lomalennon jälkeen vanhemmat huomasivat Bonnien korvassa jotakin.

CP

 • CP-vamma johtaa pysyvään liikkumisen, asennon ylläpitämisen ja toiminnan vaikeuksiin.
 • CP-oireyhtymällä tarkoitetaan kehittyvissä aivoissa tapahtunutta kertavauriota liikettä säätelevillä alueilla. Vaurio voi tapahtua sikiöaikana, vastasyntyneisyysvaiheessa tai varhaislapsuudessa, mutta ennen kolmatta ikävuotta.
 • Hemiplegiassa kehon toinen puoli toimii lähes tai täysin normaalisti.

Lähde ja lisätietoa: Cp-liitto.fi

– Olimme Englannissa ja sain yskänrokon ensimmäisen viikon aikana, varmaankin lentokoneen ilmastoinnista. Ehkä viikko tämän jälkeen Bonnien korvaan ilmaantui ruhje, joten veimme hänet lääkärille, äiti muistaa.

Lääkärikäyntejä kertyi kaksi neljässä päivässä. Ongelman syyksi diagnosoitiin bakteeri, ja Bonnielle määrättiin antibiootteja. Pian tytön tila kuitenkin romahti: hän sai 20 minuutin kouristuskohtauksen.

Perhe oli kohtauksen sattuessa moottoritiellä, ja he ajoivat lähimpään sairaalaan. Sairaalassa lääkäri kysyi perheeltä, oliko Bonnie ollut kontaktissa jonkun huuliherpeksestä kärsivän kanssa.

Ongelmien pääsyylliseksi paljastui yskänrokko, joka ei ollut suukon hetkellä vielä puhjennut Helenin huuleen. Huuliherpesvirus oli saanut Bonnien aivot turpoamaan.

– Ei odottaisi, että pusu äidiltä tyttärelle voi melkein vielä lapsen hengen, Helen kommentoi 7News-uutisille.

Suukon seurauksena Bonnielle sai aivovamman. Hänen diagnoosinsa on CP-vamma ja hemiplegia. Lapsen kehon oikea puoli ei siis toimi.

Perhe on toiveikas tytön toipumisen suhteen. Helen on yrittänyt antaa tapahtuneen itselleen anteeksi.

– Olen hänen äitinsä. Minun kuuluisi suojella häntä. Äidin pusun kuuluu parantaa asioita, ei rikkoa niitä. En olisi pusuttanut häntä, jos minulla olisi näkyvä yskänrokko.


***

0:45

Lue myös

  Uusimmat

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

  MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.