Mainos

Sukulaisen pussailusta tarttunut herpes vei pikkutytön sairaalaan: "Infektio oli syödä tytön elävältä"

Pikkutytön vakavien iho-oireiden syyksi selvisi herpesvirus, jonka epäillään tarttuneen tyttöön perheenjäseneltä.

Vuosi sitten kolmevuotiaan pikkutytön äiti, 21-vuotias Savina French-Bell, joutui pesemään lakanat päivittäin sekä heittämään pois vaatteita, joita hänen tyttärensä kasvojen vuotavat rakkulat olivat sotkeneet. Sienna-tyttö ehti kärsiä kivuliaista oireista useamman kuukauden, ennen kuin toimiva hoitokeino löydettiin. 

Nyt tytön äiti haluaa jakaa tarinansa auttaakseen muita vanhempia, joiden lapset kärsivät samoista oireista.

Kahdeksan kuukauden kivulias taistelu 

Viime vuoden lokakuussa tyttö joutui tiputukseen sen jälkeen, kun hän oli lopettanut syömisen suuhun ilmaantuneiden haavaumien vuoksi. Vakavat oireet ilmaantuivat pian sen jälkeen, kun hän oli suukottanut erästä perheenjäsentään.

– Se tuli kuin tyhjästä hänen toisena syntymäpäivänään, ja hänelle alkoi kehittyä haavaumia suuhun, French-Bell kertoo.

Kamppailua vakavien oireiden kanssa kesti yhteensä kahdeksan kuukautta. Lääkärit kirjoittivat perheelle useita erilaisia voiteita, jotka eivät kuitenkaan tehonneet toivotulla tavalla. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Se alkoi näyttää siltä, kuin joku olisi heittänyt happoa hänen kasvojensa yli. Se levisi suusta hänen poskiinsa ja edelleen silmiin. Ihoinfektio oli syödä Siennan elävältä, äiti kertoo.

Äiti kertoo yrittäneensä hillitä lapsensa raapimista, mutta tyttö raapi itseään erilaisia pintoja, kuten huonekaluja apuna käyttäen. 

Infektiosta ei ole enää tietoakaan

Äidin mukaan lääkärit olivat järkyttyneitä, eikä heillä ollut pitkään aikaan aavistustakaan siitä, mikä tyttöä oikein vaivasi. Vasta sen jälkeen, kun oireita alettiin hoitaa vaikeana ekseemana eli tulehduksellisena ihosairautena, asiat alkoivat parantua.Lääkekuuri tehosi ja tytön vointi alkoi pikkuhiljaa parantua. 

– Hänen kasvoillaan kesti kauan parantua, sillä hänen kehonsa oli heikko. Joka päivä hänen ihonsa tarttui tyynyyn ja joka paikassa oli verta, äiti kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Onneksi tytön vointi kuitenkin parani ja nyt äiti toivoo, että suunta on pysyvä. Viimeisten kuukausien ajan tytön kasvot ovat näyttäneet terveiltä, eikä infektiosta ole enää tietoakaan. French-Bell kertoo, että ulkona käyminen on nyt paljon helpompaa, kun perheen ei tarvitse pelätä ilkeitä kommentteja.

– Ennen ihmiset olivat ilkeitä Siennalle, mutta nyt kaikki ovat ihmeissään siitä, kuinka hyvin hänen kasvonsa ovat parantuneet ja kuinka mahtavalta hän näyttää.

Video: Harvinainen sairaus vei tytöltä muistin. 

3:04

Lähteet: Metro, TheSun

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.