Järkyttävä näky tallentui videolle: Lastenhoitaja nappaa pientä lasta kädestä ja heittää tämän nurkkaan

Lastenhoitaja heitti lapsen nurkkaan 1:34

Lasten päivähoidossa tapahtunut teko on kuohuttanut yhdysvaltalaisia Saint Louisin kaupungissa Missourin osavaltiossa. 

Lastenhoitajana työskentelevä Wilma Brown pidätettiin viime viikon perjantaina lapsen pahoinpitelemisestä. Videolla näkyy, kun Brown menee kolmevuotiaan lapsen luokse huoneen etuosaan ja nappaa lasta kädestä.

Tämän jälkeen Brown raahaa lapsen huoneen halki ja heittää hänet nurkkaan.

Hoitajan mukaan lapsi kaatui

Lastenhoitaja on itse väittänyt lapsen kaatuneen ja karanneen hänen otteestaan. Brown pysyi väitteessään senkin jälkeen, kun hänelle näytettiin videotallenne teosta.

CNN:n mukaan samassa huoneessa oli tapahtuman aikaan toinenkin lastenhoitaja. 

Hän oli kuullut, että Brown aikoi hakea lapsen nurkkaukseen. Kollega ei kuitenkaan ollut nähnyt Brownin heittäneen lasta, kunnes näki tapahtuman videolta.

Päiväkoti jatkaa toimintaansa

Kysein päiväkoti saa jatkaa toimintaansa, kunnes välikohtaus saadaan maaliskuun loppuun mennessä selvitettyä. CNN:n mukaan päiväkoti todennäköisesti kuitenkin menettää toimintalupansa videolle taltioituneen lapsen kaltoinkohtelun ja useiden päiväkodin toiminnasta tehtyjen valitusten vuoksi.

Tapaus herätti myös poliitikoiden huolen ja esimerkiksi Missourin kuvernööri Mike Parson ottaa asiaan kantaa CNN:n videolla.

– Olemme vakuuttuneita siitä, että jokaisen Missourin lapsen turvallisuuden varmistamiseksi voidaan tehdä enemmän töitä, hän sanoo tiedotustilaisuudessa. 

Tällä hetkellä Missourin laki edellyttää lastenhoitajilta 12-tuntisen harjoittelun ja perehdyksen ennen varsinaisen työn aloittamista. Laki kuitenkin mahdollistaa töiden aloittamisen ilman perehdytystäkin, sillä vaatimuksena on suorittaa 12-tuntinen velvollisuus ensimmäisen vuoden sisään. 

Tutkintovaatimusta lastenhoitajan työlle ei ole. 

Lue myös:

    Uusimmat