Poliisi pidätti 6-vuotiaan koulussa saadun raivokohtauksen vuoksi – dramaattinen nauhoitus nyyhkyttävästä lapsesta pidätystilanteessa julkaistiin: "Ole kiltti, anna minun mennä"

1:52
Video: Poliisi pidätti 6-vuotiaan koulussa saadun raivokohtauksen vuoksi – dramaattinen pidätystilanne tallentui poliisin haalarikameraan

Yhdysvalloissa on julkaistu video 6-vuotiaan tytön dramaattisesta pidätystilanteesta, joka aiheutti syksyllä kohua virkavallan toimista. 

Kuusivuotias tyttö oli mediatietojen mukaan saanut koulussa raivokohtauksen, minkä vuoksi paikalle oli kutsuttu koulupoliisi viime vuoden syyskuussa Orlandossa.

Yhdysvalloissa koulupoliisit ovat poliisivirkailijoita, joiden työtehtävät erikoistuvat koulujen turvallisuuteen. He toimivat poliisilaitosten alaisuudessa ja heillä on samat valtuudet kuin muillakin poliiseilla.

Videolla näkyy, kuinka nyyhkivä tyttö pyytää poliisilta, ettei häntä pidätettäisi. Hän pyytää poliisilta muun muassa apua ja "toista mahdollisuutta".

– Auta minua, tyttö pyytää poliisin sitoessa hänen käsiään selän taakse nippusiteellä.

– Ole kiltti, anna minun mennä, tyttö sanoo videolla.

Tytön itku jatkuu koko tilanteen ajan, kun häntä talutetaan partioautolle. Video pidätystilanteesta on julkaistu tytön perheen omasta tahdosta, eikä videolla näy raivokohtausta, jonka kerrotaan edeltäneen tilannetta. Tyttö pääsi vapauteen samana päivänä.

Apulaisrehtori vei tytön rauhoittumaan

CNN:n mukaan välikohtaus alkoi, kun tyttö oli kiljunut ja repinyt luokan ovea, koska oli halunnut pitää yllään aurinkolaseja. Apulaisrehtori oli nähnyt tilanteen ja lähtenyt viemään "potkivaa ja huutavaa" tyttöä toimistoaan kohti puhuttelua varten.

– [Tytöstä] tuli aggressiivinen, hän löi minua käsillään rintakehään ja vatsan alueelle. Hillitsin häntä pitelemällä kyynärvarsista, apulaisrehtori kertoo.

Apulaisrehtorin mukaan koulupoliisi oli yrittänyt rauhoitella tyttöä, mutta hän ei rauhoittunut. Poliisi todistajanlausunnon mukaan uhannut viedä tytön vankilaan, ellei tämä rauhoittuisi ja lopettaisi lyömistä.

Koulun virallisen lausunnon mukaan he eivät koskaan pyytäneet koulupoliisia tekemään pidätystä.

Perhe: Tyttö näkee yhä painajaisia

Poliisilaitoksen mukaan pidätyksen tehnyt virkailija erotettiin tehtävistään pian välikohtauksen jälkeen.

Toinen mukana ollut poliisi vapautettiin syytteistä, sillä tutkinnassa kävi ilmi hänen vastustaneen tytön pidätystä ja ilmoittaneen siitä esimiehille. He eivät kuitenkaan olleet saaneet käskyä keskeyttää pidätystä.

Tytön perheen mukaan hän on yhä traumatisoitunut tapauksesta ja näkee siitä painajaisia. Asianajajien mukaan tyttöä pelottaa käydä koulussa, ja hän on saanut paniikkikohtauksia nähdessään poliiseja koulun alueella.

Perhe julkaisi videon tukeakseen kampanjaa, joka ajaa lakimuutosta pidätyksen ikärajan nostamisesta 12 ikävuoteen Floridan osavaltiossa. Perheen asianajajien mukaan he haluavat myös tuoda julkisuuteen, miten pidätystilanne on todellisuudessa edennyt. Tapauksen käsittely oikeudessa on yhä kesken.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja