Jarkko Ahola muistelee 15 vuoden takaista Euroviisu-kokemustaan – sai ruokamyrkytyksen heti alkumetreillä

Muusikko Jarkko Ahola kertoo mielipiteensä Käärijästä ja euroviisukonseptista 1:14
Katso videolta, mitä Jarkko Ahola ajattelee Käärijän kappaleesta ja koko euroviisukonseptista.

Laulaja Jarkko Ahola esiintyi Euroviisuissa Teräsbetoni-yhtyeen kanssa 15 vuotta sitten.

Muusikko Jarkko Ahola sai kokea Euroviisut vuonna 2008, kun hänen silloinen yhtyeensä Teräsbetoni edusti Suomea kappaleella Missä miehet ratsastaa. Ahola kertoi MTV Uutisille, että aina, kun elämässä tapahtuu jotakin poikkeuksellista, niin sen kyllä muistaa. Hänen viisuviikkonsa meni sängynpohjalla ja treeneissä.

– Yllättävän työkeskeistä se oli. Harjoittelimme joka toinen päivä kaksi kertaa saman päivän aikana ja kävimme uudestaan ja uudestaan sen ruljanssin läpi, jotta se sujuisi mahdollisimman jouhevasti. Muista tapahtumista en hirveästi päässyt nautiskelemaan, koska sairastuin ruokamyrkytykseen heti toisena päivänä. Treenejä ei jäänyt väliin, mutta tuli oltua aika heikossa hapessa ja väsynyt, Ahola muisteli euroviisukokemustaan.

Aholalla ei pysynyt tuolloin mikään sisällä, joten hänen energiansa olivat hyvin vähissä.

– Kyllä se vaikutti varmasti paljon siihen suoritukseen. Laulaja on kuitenkin ainut henkilö, joka oikeasti esiintyy livenä. Vastuu painoi harteita aika paljon, mutta siitä selvittiin. En tiedä, olisiko sijoitus ollut sen parempi, vaikka olisin ollut terve. Siihen vaikuttaa niin moni asia.

Teräsbetoni matkusti Belgradiin, Serbiaan, Euroviisuja varten.

– Se vaikuttaa paljon, mihin maahan eksytään ja missä hotelli on. Pirkanmaan pojat menivät sinne hiukan eksyneinä pyörimään kansainvälisiin meininkeihin. Emme ehkä olleet aivan kotonamme, Ahola kertoi hymyillen.

Suomi pääsi tuolloin finaaliin ja sijoittui 22. sijalle 25 maan joukossa 35 pisteellä. Ruotsi ja Viro antoivat molemmat Suomelle 10 pistettä.

– Hännille jouduimme, mutta meininki oli hyvä.

Teräsbetoni-yhtye on tällä hetkellä määrittelemättömän pituisella tauolla, mutta nousi lavalle kuitenkin 10-vuotisjuhlakonsertin merkeissä vuonna 2013.

– Tällä hetkellä ei ole suunnitelmia 20-vuotisjuhlakonsertista, kun vuosi on jo pitkällä. Vuonna 2025 tulee tosin ensimmäisen levymme kaksikymppiset. Ehkä silloin voisi olla jotakin, katsotaan, Ahola jäi pohtimaan.

Ahola keikkailee sooloartistina ja tekee poikkeuksellisen ison keikan loppuvuodesta 2023 Nokia Arenassa, Tampereella, oopperalaulaja Waltteri Torikan  kanssa. Kuninkaiden paluu -konsertti on 24. marraskuuta.

– Fiilis on hyvä ja luottavainen, että saadaan taas jengi syttymään, Ahola kertoi.

Katso videolta, mitä Jarkko Ahola ajattelee Käärijän kappaleesta ja koko euroviisukonseptista.


Lue myös:

    Uusimmat