Järjettömät loppuminuutit: maalivahti kyseenalaisesti ulos, rangaistuspotku, "teurastusyritys" ja härski ele tuomarille – näin Eurooppa-liigan pudotuspelipaikka vaihtoi omistajaansa

Mitä ihmettä tässä tapahtui? Ajatus pompahti varmasti niiden katsojien mieleen, jotka seurasivat Young Boysin ja CFR Cluj'n välisen ottelun loppua, kun joukkueet ratkaisivat, kumpi etenee jalkapallon Eurooppa-liigan pudotuspeleihin.

Eurooppa-liiga suorana C Morella

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Tilanne oli ennen ottelua selvä. AS Roma oli varmistanut jo A-lohkon voiton, ja Young Boysille riittäisi pudotuspelipaikkaan tasapeli. Cluj etenisi pudotuspeleihin ainoastaan voitolla Young Boysista.

Cluj oli kiinni tässä, kun Gabriel Debeljuh viimeisteli romanialaisjoukkueelle paitsiolta haiskahtaneen maalin 84. minuutilla.

Sitten kuitenkin tapahtui.

Cluj'n maalivahti Cristian Balgradean nyrkkeili varsinaisen peliajan lopussa palloa maalin edustalla, mutta hänen nyrkkinsä osui pallon jälkeen Young Boysin Cedric Zesigeriä päähän. Tilanteesta tuomittiin kyseenalaiselta vaikuttanut rangaistuspotku sveitsiläisisännille.

Balgradean loukkasi vielä tuomarin koskemattomuutta, ja hänet ajettiin ulos. Cluj otti maalivahti Grzegorz Sandomierskin kentälle.

Sandomierski aavisti oikein Jean-Pierre Nsamen rangaistuspotkun, mutta Nsamen laukaus painui lisäajan kolmannella minuutilla juuri hänen taakseen. Young Boys nousi 1–1-tasoituksella kiinni pudotuspelipaikkaan.

Heti perään maalintekijä Nsame kuitenkin hölmöili ja kaatoi Cluj'n keskuspuolustaja Andrei Burcan taklauksella, jota selostaja Kim Kallström kutsui "teurastusyritykseksi". Nsame lensi ulos, ja näin kumpikin joukkue oli nyt yhden vajaalla.

Cluj'n nostettua riskillä pakkaansa ja haettua johtomaalia Young Boys pääsi pian kuittaamaan uudestaan. Elia Meschack ja Gianluca Gaudino karkasivat kahdestaan läpiajoon, ja Gaudino painoi pallon Meschackin syötöstä tyhjänä edessään ammottaneeseen maaliin. Kellossa oli lisäajan kuudes minuutti.

Lisäajan kahdeksannella minuutilla Cluj'n Damjan Djokovicin päreet paloivat. Hän elehti erotuomari Benoit Bastienin kasvojen edessä ronskisti ja joutui seuraavaksi ulos.

Young Boysin Miralem Sulejmani sekä Cluj'n Camora ehtivät lisäksi ottaa lisäajalla varoituksen mieheen.

Young Boys voitti 2–1 ja otti lohkon toisen jatkopaikan AS Roman jälkeen. Cluj jäi lohkokolmoseksi ennen TsSKA Sofiaa.

Katso Young Boysin ja CFR Cluj'n välisen ottelun dramaattiset loppuhetket ylälaidan videolta. Alapuolen maalikoosteesta näet Cluj'n osuman.