VAR-farssi? Real Madrid oli joutua todelliseen pulaan – videotarkistus vaikutti huippuottelun kulkuun dramaattisella tavalla

Real Madrid ja PSG tahkosivat jalkapallon Mestarien liigan huippukohtaamisessa dramaattisten vaiheiden jälkeen 2–2-tasapelin. Ottelun kohauttavinta hetkeä todistettiin avausjakson lopulla VAR-videotarkistuksen jäljiltä.

Mestarien liiga suorana C Morella!

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Real johti ottelua Karim Benzeman maalilla 1–0, kun valkopaitojen maalivahti Thibaut Courtois kaatoi PSG:n Mauro Icardin rangaistusalueella. Courtois'lle heilahti jo punainen kortti ja PSG oli pääsemässä rangaistuspilkulle, mutta tapahtumia siirryttiin tarkastelemaan videoilta.

Maalia edeltäneessä tilanteessa PSG:n Idrissa Gana Gueye otti keskialueella kevyesti kontaktia Realin Marceloon, ja Marcelo kaatui korostetun näköisesti maahan. Tilanne katsottiin PSG:n rikkeeksi, minkä myötä rangaistuspotku ja Courtoisin korttituomio kumottiin.

Ottelu jatkui täysillä miehityksillä Realin 1–0-johdossa sen sijaan, että PSG olisi päässyt ampumaan rangaistuspotkua ja Real olisi pelannut ottelun lopun yhden miehen vajaalla. VAR-tuomio herätti jo taiston tiimellyksessä sosiaalisessa mediassa valtavasti keskustelua.

Toisen jakson loppupuolella dramatiikka jatkui. Benzema osui 79. minuutilla toisen kerran ja vei Realin 2–0-johtoon, mutta parin minuutin päästä soi jo toisessa päässä, kun Kylian Mbappe viimeisteli pariisilaisvieraiden avausrysän. Tästä meni jälleen vain kaksi minuuttia, kun PSG:n Pablo Sarabia jysäytti pallon yläkulmaan ja ottelun 2–2:een.

PSG oli jo ennestään varmistanut paikkansa Mestarien liigan pudotuspeleihin, ja nyt myös Real Madridin paikka sinne on varma. Lohkon voittavalla PSG:llä on 13 pistettä, ja Real on A-lohkossa toisena kahdeksalla pinnalla. Club Brüggellä on kolme ja Galatasaraylla kaksi pistettä.

Lohkon joukkueet pelaavat enää yhden alkulohkon ottelun.