Luxemburgilaisjoukkueen jättiyllätyksessä epäilyttäviä piirteitä – maaleja alkoi paukkua liukuhihnalta, mitä puolustukset oikein tekivät? Katso itse

Jalkapallon Eurooppa-liigassa pamahti torstaina kova yllätys, kun luxemburgilainen Dudelange päihitti kyproslaisen APOELin vieraissa maalein 4–3. Useat ottelun maalit syntyivät epäilyksiä herättävällä tavalla.

Eurooppa-liiga suorana C Morella

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Dudelangea kokoluokkaa isompi seura APOEL nähtiin kaudella 2011–12 Mestarien liigan puolivälierissä, ja se on pelannut useina kausina eurokilpailujen lohkovaiheessa. Dudelange puolestaan tahkosi viime kaudella historiallisesti Eurooppa-liigan lohkovaiheessa, mutta hävisi kaikki ottelunsa. Luxemburgilaisten voitosta tarjottiin nyt ennen ottelua huimia 20:n kertoimia, ja rohkeat veikkaajat tienasivatkin hyvin rahaa.

Dudelange johti ottelua avausjakson jälkeen 1–0. Ensimmäinen osuma syntyi, kun Antoine Bernier jakoi läpisyötön ja Danel Sinani painoi pallon häkkiin. APOEL-maalivahti Vid Belec tuli alkuun vastaan, mutta jäi yhtäkkiä täysin paikoilleen, vaikka olisi voinut peittää palloa vielä edempänä.

Toisen jakson alussa alkoi sitten paukkua kunnolla. Seitsemän minuutin aikana 51. minuutista 58. minuuttiin nähtiin peräti neljä maalia.

Dudelange siirtyi 51. minuutilla 2–0-johtoon erikoisen pelaamisen jälkeen. APOELin pelaajat liikkuivat puolustusalueellaan huolimattomasti, ja pian nähtiin harhasyöttö suoraan vastustajalle rangaistusalueen rajalla. Pallo oli tämän jälkeen maalissa Antoine Bernierin lapikkaasta.

Vain kolme minuuttia tästä APEOL teki ensimmäisen osumansa. Joaozinho jakoi vasemmalta laidalta keskityksen, eikä puolustaminen vaikuttanut kiinnostavan yhtäkään Dudelangen pelaajaa. Maalivahti Jonathan Joubert oli lisäksi mennyt maalin toiseen reunaan, ja vasemmalle jäi valtoimenaan tyhjää tilaa. Andrija Pavlovic puski pallon vaivatta häkkiin.

Kahden minuutin päästä oli APOELin rangaistuspotkun vuoro. Dudelangella ei ollut tilanteessa hätää, sillä Mousa Al-Tamari oli liikkumassa rangaistusalueen rajan tuntumassa poispäin maalista, mutta Mehdi Kirch ajoikin häntä sukille ja pallo vietiin pilkulle. Dudelange-maalivahti Joubert heilahti pilkussa vain hiukan keskellä maalia, ja pallo painui Tomas De Vincentin laukauksella sisään: 2–2.

Kaksi minuuttia myöhemmin APOEL siirtyi jo 3–2-johtoon. Dudelangen pelaajien puolustusinto näytti olevan tipotiessään, kun Pavlovic sai sutia irtopallosta maalinedustalta karat sisään.

Sittemmin nähtiin kuitenkin Dudelangen nousu rinnalle ja ohi. 72. minuutilla pallo pomppasi maalin edessä Dudelangen Dominik Stolzista häkkiin ja luxemburgilaiset tasoittivat taiston 3–3:een.

Dudelangen 4–3-voittomaali syntyi 10 minuuttia myöhemmin. APOELin puolustus näytti vain seuraavan tilannetta pienen etäisyyden päässä, ja Danel Sinani sai vapaasti laukoa pallon maaliin.

Kummallisten vaiheiden jälkeen voiton napannut Dudelange on nyt ensimmäinen luxemburgilaisjoukkue, joka on voittanut ottelun suurten euroturnausten lohkovaiheessa.