Maitotilan emäntä Saijaa odotti pellon reunassa pöyristyttävä ilkivallanteko – "Kierrokset nousivat aika reippaasti"

Karjaalla sijaitsevan Hagan maitotilan eläimille tarkoitetut tuorerehupaalit tärveltiin – tappiota useiden tuhansien eurojen edestä 0:30
Tällainen näky karjaalaista maitotilan emäntää odotti pellon reunassa – 23 rehupaalia oli viilletty auki

Karjaalla sijaitsevan Hagan maitotilan emäntä Saija Härkänen kuuli sunnuntaina sangen ikäviä uutisia. Tilan eläimille tarkoitetut tuorerehupaalit olivat joutuneet silmittömän ilkivallan kohteeksi. Poliisi tutkii tapausta.

– Kyllähän siinä kierrokset nousivat aika reippaasti. Kyse on toisen omaisuudesta. Aivan älyvapaata toimintaa. En saata ymmärtää, sillä tuolla peltolohkolla on vuosien ajan ollut paaleja aivan rauhassa. Aikamoinen shokki, että tälläkin alueella voi käydä näin.

Näin kommentoi maitotilan omistaja Saija Härkänen tuhoja, jonka kohteeksi hänen rehupaalinsa olivat joutuneet. 

Hänen ystävänsä oli huomannut, ettei paalirivistössä ole kaikki kohdillaan ja soittanut Härkäselle sunnuntaina.

Paalit sijaitsevat pellolla Karjaan ABC-huoltoaseman läheisyydessä noin viiden kilometrin päässä tilalta. 

– Osa niistä sijaitsee hieman notkelmassa, eikä niitä siellä käydä mitenkään erikseen katsomassa paalaamiseen jälkeen. Paaleja noudetaan tilalle aina tarvittaessa. Tähän asti ne ovat saaneet olla siellä aivan rauhassa, Härkänen kertoo.

"Aivan joka ikinen"

Tilanomistaja lähti kaverinsa soiton jälkeen paikalla ja huomasi, että kokonaisen paalirivistön muovikääreet oli viilletty auki.

Viilloista tursusi vaaleaa hometta, joten rehut olivat menneet tyystin käyttökelvottomiksi.

– Aivan joka ikinen 23:sta paalista oli viilletty auki. Teossa on käytetty jotakin hyvin terävää esinettä, puukkoa tai mattoveistä. Niin tasaisesti ja siististi oli muovi auennut.

Härkänen arvioi, että teko ei ole mikään Halloween-pila. Homeesta päätellen tihutyö on tapahtunut jo noin kolme viikkoa sitten.

Paalit ovat vuoden ensimmäistä satoa ja olleet paikallaan keväästä saakka. Niiden oli tarkoitus päätyi Hagan tilan parinkymmenen lypsylehmän, lampaiden ja hevosten rehuksi.

Kipakat terveiset tekijöille 

Härkäsen mukaan paalien alviton hinta on noin 80 euroa. Kyseessä on siis noin parin tonnin rahallinen menetys. 

Länsi-Uudenmaan poliisista vahvistetaan MTV Uutisille, että asiasta on tehty rikosilmoitus ja tekoa tutkitaan nimikkeellä vahingonteko. Poliisilla ei toistaiseksi ole mitään tietoa tekijästä.

Tekijälle tai tekijöille Härkäsellä on tulikivenkatkuisia terveisiä.

– Mielelläni toivottaisin heidät tervetulleeksi tänne tilalle kokeilemaan, millainen työmäärä ja miten monta työvaihetta noidenkin rehujen eteen on pitänyt tehdä. Siihen ei ole kulunut ihan vain tuntia tai kahta. Kyllä tämä pistää vihaksi. 

Lue myös:

    Uusimmat