Tuhansien eurojen arvoinen golfauto järveen Nilsiässä: "Varoittava esimerkki, miten joukossa tyhmyys tiivistyy"

Yksi Nilsiässä Pohjois-Savossa sijaitsevan Tahko Golf Clubin golfautoista päätyi viime yönä tuntemattomasta syystä Syväri-järveen. Golfklubin toimitusjohtaja Jukka Ilva epäilee ilkivaltaa.

– Tässä taas varoittava esimerkki siitä, miten joukossa tyhmyys tiivistyy, Jukka Ilva toteaa MTV Uutisille.

Ilva kertoo, että läheiseen Syväri-järveen ajetun auton löysi kenttähenkilökunta aamulla.

– Yhdet autonavaimet ovat kateissa ja ne olivat joutuneet todennäköisesti jonkun sellaisen haltuun, joka oli yöllä päättänyt lähteä kurvailemaan ja ajaa auton lopuksi järveen.

– Meillä on vartiointi juhannuksena ympäri vuorokauden, mutta juuri sillä hetkellä vartiointiliike ei sattunut paikalle, Ilva kertoo.

– Käsittämättömän surullista toisten omaisuuden tuhoamista. Kaikki vihjeet tämän viimeöisen ilkivallan tekijöiden kiinnisaamiseksi otetaan kiitoksella vastaan. Palkkio luvassa, klubin Facebook-päivityksessä kirjoitetaan.

Ilva on ilmoittanut tapauksesta myös poliisille.

"Ei golffarin aiheuttama"

Vihjeitä tapauksesta ei ole Facebook-kuulutuksesta huolimatta klubille toistaiseksi tullut. Ilva arvioi, että juttu saattaa jäädä ratkaisematta.

– Yleensä nämä ovat juovuksissa olevien toilailuja eivätkä ne valitettavasti tule ilmi, ellei joku sitten tule katumapäälle selvittyään. Missään nimessä se ei ole golfarin aiheuttama, mutta ehkä joku golffarin kaveripiiriin kuuluva on teon takana, ketään sen enempää syyllistämättä.

Golfauton hinta: 7 000 euroa

Yhden golfauton arvo on Ilvan mukaan noin 7 000 euroa.

– Meillä ovat vakuutukset kunnossa, eli taloudellista tappiota tästä ei tule, mutta harmittaa. Golfautoilla on valtavan kova kysyntä ja jokaista autoa tarvitaan, eli niitä ei telakalle raaskisi laittaa.

Ilva kertoo, että huomenna järveen joutunut auto lähtee Helsinkiin maahantuojalle korjattavaksi. Hän toivoo, että se saadaan toimintakuntoon vielä lähipäivinä.

– Omin voimin me emme saa sitä kunnostettua. Moottori kun kastuu, auto on kyllä poissa käytöstä ja pahimmassa tapauksessa pilalla kokonaan. Mutta toiveita on vielä.

"Ilkivalta on lomagolfin lieveilmiöitä"

Tahko Golf Clubilla on kaikkiaan 40 golfautoa asiakkaiden käytössä. Niillä ei pysty niihin asennetun järjestelmän ansiosta ajamaan pois kenttäalueelta. Syväri sijaitsee kuitenkin autojen toimintasäteen ulottuvilla.

Ilvan mukaan viimeöinen teko ei ollut ainutkertainen.

– Muutaman kerran kesässä tällaista tapahtuu. Tätä ennen juhannusyönä yksi auto oli ajettu metsään ja jätetty yöksi. Se löytyi onneksi ehjänä.

– Tämä on tällaisen resort golfin, lomagolfin lieveilmiöitä. Kun alueelle pakkautuu tuhansia ihmisiä ja kun juhlitaan kunnolla, tällaista voi tapahtua.

Espoon Löfkullan golfkentälle tampattiin näyttävä lumitaideteos 1:52
Espoon Löfkullan golfkentälle tampattiin näyttävää lumitaidetta – tältä hätkähdyttävä teos näyttää ilmasta!

Lue myös:

    Uusimmat