Mainos

Järjestyksenvalvojilta raju ylilyönti Suomen Cupin finaalissa – näin kommentoi kritisoitu turvallisuusyritys: "Paheksumme voimakeinojen liioittelua"

34:42
Tulosruutu teki selkoa Ilveksen Suomen Cupin voitosta.

Järjestyksenvalvojilta nähtiin jalkapallon Suomen cupin loppuottelussa toimintaa, jota on pidetty laajalti voimakkaana ylilyöntinä. Kovan kritiikin kohteeksi joutunut, ottelun järjestyksenvalvonnasta osittain vastannut yritys Safetor viestittää nyt paheksuvansa voimakeinojen liioittelua.

Mestaruuden voittaneen Ilveksen kannattajakatsomosta ryntäsi finaalin päättymishetkellä faneja suoja- ja mainosaitojen läpi kohti kenttäaluetta. Järjestyksenvalvojat pysäyttivät kentälle kielloista huolimatta pyrkineet katsojat voimakeinoin ja käyttivät pippurisumutetta. Sumutetta sai silmiinsä myös sellaisia kannattajia, jotka eivät aikoneet aktiivisesti kentälle.

Etenkin voimakas pippurisumutteen käyttö on herättänyt kritiikkiä ja paheksuntaa. Osa sumutetta silmiinsä saaneista Ilveksen faneista oli joutunut ottelun jälkeen sairaalaan.

Ottelussa järjestyksenvalvontaa osittain hoitanut ja toiminnastaan kritiikkiä saanut turvallisuusalan yritys Safetor kommentoi tilannetta nyt Facebookissa. Safetor kertoo tekevänsä yhteistyötä Suomen urheilun eettisen keskuksen ja Suomen Palloliiton kanssa, jotta tapaus saadaan selvitettyä.

 – Emme lähde julkisesti lietsomaan tapahtunutta vaan hyvässä yhteistyössä selvitämme tallenteiden ja muiden havaintojen avulla, mitä siellä on faktuaalisesti tapahtunut, Safetor kirjoitti.

Turvallisuusyritys jakoi perään painokkaan viestin.

– Safetor Oy Ltd paheksuu voimakeinojen liioittelua eikä tue sellaista millään tavalla. Annamme viranomaisille täyden tuen, jotta he voivat selvittää tapahtuneen.


MTV Urheilu tavoitti puhelimitse Safetorin toimitusjohtaja Tuomo Kamppisen.

– Koska Palloliitolla on tiedotusvastuu, se saa päätöksemme mukaisesti ainakin vielä tämän päivän tiedottaa asiasta. Katsotaan huomenna, muuttuuko tilanne ja kerrommeko siinä vaiheessa enemmän omaa näkemystänne, Kamppinen tähdensi.

Palloliitto tiedotti sunnuntaina, että tapahtumat on annettu Suomen urheilun eettisen keskuksen selvitettäväksi. Ilves voitti lauantaina Maarianhaminassa pelatussa loppuottelussa IFK Mariehamnin maalein 2–0.

Artikkelia päivitetty klo 17.05: Ingressiä ja leipätekstiä täsmennetty, Safetor ei vastannut ottelun koko järjestyksenvalvonnasta eikä Palloliitolla ole Safetorin kanssa sopimusta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja