Mainos

Järjestöt vetoavat kehitysavun nostamiseksi

Suomi on ainoa Pohjoismaa, joka ei ole vieläkään päässyt tavoitteeseen kehitysyhteistyömäärärahojen nostamiseksi 0,7 prosenttiin bruttokansantulosta, muistuttavat kansalaisjärjestöt.

Yli 70 kansalaisjärjestöä vetoaa puolueisiin kehitysavun puolesta. Järjestöt pelkäävät, että hallitus aikoo hylätä tavoitteen kehitysavun nostamisesta 0,7 prosenttiin bruttokansantulosta vuoteen 2010 mennessä. Järjestöt luovuttavat vetoomuksensa kansanedustajille tänään.

Hallitus neuvottelee huomenna vuosien 2006-2009 budjettikehyksistä. Esityksensä hallitus antaa eduskunnalle 15. maaliskuuta.

- Muut Pohjoismaat ovat saavuttaneet 0,7 prosentin tason jo vuosia sitten, mutta Suomi on viime vuosina pudonnut jopa EU-maiden keskiarvon alapuolelle, sanoo kehityspoliittinen sihteeri Tytti Narhi Kehitysyhteistyön palvelukeskuksesta (Kepa).

- Jos pidämme Suomea eurooppalaisena sivistysvaltiona, meidän olisi myös käyttäydyttävä sen mukaisesti, Nahi katsoo.

Vetoomuksen ovat Kepan lisäksi allekirjoittaneet muun muassa Suomen Punainen Risti, Väestöliiitto, Pelastakaa Lapset, Marttaliitto, Plan Suomen Säätiö ja Suomen luonnonsuojeluliitto.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.