Mainos

Järjestö moittii Haglundin roolia viestintäyhtiössä: "Suomalaisen politiikan selvä epäonnistuminen"

Lobbaukseen keskittyvä järjestö pitää kansanedustajan ja RKP:n puheenjohtajan Carl Haglundin roolia Miltton-ryhmän hallituksessa ongelmallisena.

Carl Haglund (rkp.) valittiin viestintätoimisto Milttonin hallituksen jäseneksi syyskuussa. Haglundin rooli myös vaikuttajaviestintää harjoittavan yhtiön hallituksessa herätti keskustelua.

Esimerkiksi Huvudstadsbladet kysyi voiko aktiivinen poliitikko istua sellaisen yhtiön hallituksessa, jonka sisaryhtiön tehtävänä on vaikuttaa päättäjiin. Haglund sanoi lehden haastattelussa, ettei näe asemassaan konfliktia. Hän on myös muissa haastatteluissa painottanut, ettei aio osallistua yhtiön operatiiviseen toimintaa.

Perjantaina lobbaukseen ja EU-politiikan valvomiseen keskittyvä järjestö Corporate Europe Observatory CEO julkaisi sivuillaan arvion Haglundin kaksoisroolista.

– Suomalaisen politiikan selvä epäonnistuminen on se, että kansanedustaja voi istua Miltton-ryhmän hallituksessa huomioon ottaen sen (Milttonin) intressin politiikan lobbaukseen sekä kansallisella että EU-tasolla, CEO arvioi nettisivuillaan.

Järjestö pitää tapausta huomionarvoisena myös siksi, että Haglund on puolueensa puheenjohtaja sekä entinen puolustusministeri ja europarlamentaarikko. Järjestön mukaan näyttää siltä, että Miltton on järjestelmällisesti palkannut nykyisiä tai entisiä poliitikkoja ja näin ollen se "heikentää poliittisen päätöksenteon lahjomattomuutta".

Milttonin palveluksessa työskentelee lukuisia ministereiden entisiä avustajia, kuten Jussi Kekkonen ja Ville Kopra sekä esimerkiksi Suomen pysyvänä edustajana EU:ssa työskennellyt Jan Store.

Brysselissä päämajaansa pitävän järjestön mukaan Suomen tulisi kehittää sääntelyä, joka puuttuisi entisten tai nykyisten poliitikkojen työskentelyyn lobbausta tekevissä yrityksissä.

CEO:n lausunnosta ovat uutisoineet ensimmäisinä Vihreä Lanka ja Markkinointi&Mainonta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.