Järjestö kehitti "haliklubin" seniorikoirille ja ikäihmisille: "Koirat antavat rakkautta heille, jotka kaipaavat sitä"

1:10
Näin Suomessa! Koirakävelyt innostavat liikkumaan ja ehkäisevät ikäihmisten yksinäisyyttä

"Haliklubissa" kaksi yksinäistä kohtaa toisensa, kun seniorit ja kodittomat koirat viettävät aikaa yhdessä. Vanhoja koiria auttamaan sitoutuneen Muttville Senior Dog Rescue -järjestön ryhmissä koirat ja ikäihmiset saavat huomiota ja toveruutta, kertoo Today.

Järjestö on olemassaolonsa aikana etsinyt uuden kodin 6 600 seniorikoiralle. Se haluaa muutenkin keskittyä ikääntyneiden auttamiseen: järjestö ei peri koiraa adoptoivilta eläkeläisiltä adoptointimaksua ja auttaa muutenkin vanhempia ihmisiä hankkimaan seurakseen iäkkäämmän koiran.

"Pyrimme aina siihen, että jokaista syliä kohden on yksi koira"

Vapaaehtoisena työskentelevän Angela DiMartinon mukaan kaikki eivät kuitenkaan voi ottaa omaa koiraa esimerkiksi rahasyistä tai siksi, ettei palvelutaloissa sallita lemmikkejä.

– Halusimme luoda ohjelman, jossa ihmiset voivat tulla tapaamaan koiria. Vaikka he eivät voisi ottaa koiraa kotiinsa, heillä olisi tilaisuus jakaa rakkautta, Angela kuvaa.

– Pyrimme aina siihen, että jokaista syliä kohden on yksi koira.

"Seniorit antavat rakkautta koirille, jotka kaipaavat sitä"

Haliklubissa koiria voi sylitellä ja lenkittää. Jotkut ajeluttavat koiraa rollaattorissa. Eräs 70-vuotias koki ilon hetkiä saadessaan taluttaa koiraa hihnassa ensimmäistä kertaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Seniorit antavat rakkautta koirille, jotka kaipaavat sitä niin paljon. Koirat antavat rakkautta senioreille, jotka kaipaavat sitä niin paljon, vapaaehtoinen Beth Hofer kuvaa.

Osa koirista on sokeita tai sairaita, toiset taas hyvin aktiivisia ikäisikseen. Koiran ja sylittelijän välille muodostuu usein side.

– Uskon myös, että koirat antavat vieraillemme tunteen arvokkuudesta. Joskus koira tulee ja on hermostunut ja alkaa vapista, mutta 15–20 minuutin jälkeen vapina lakkaa ja koira on nukahtanut ihmisen syliin. Silloin näkee, miten onnellinen ja tyytyväinen ihminen on, kun hän on voinut auttaa koiraa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lähde: Today.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja