Järisyttävää tekstiä MM-rallin tulevaisuudesta – maailmanmestarille kylmät? Haastattelua seurasi outo käänne

Lankamaasta katastrofi M-Sportille: Loubet keskeytti penkkaosuman jälkeen 0:56
Raju penkkaosuma keskeytti Pierre-Louis Loubetin kisan Suomen MM-rallissa.

M-Sportin ranskalaiskuljettaja Pierre-Louis Loubet antoi karun ennusteen MM-rallin ensi kauden talliasetelmista. Kummalliseksi tilanteen tekee se, että ranskalaisen Corse Matinin julkaisema artikkeli on sittemmin poistettu.

Loubet ja Ott Tänak ovat ajaneet tämän kauden M-Sport Fordilla, jonka tulevaisuus WRC-tasolla on kuitenkin hämärän peitossa. 26-vuotias Loubet myönsi M-Sportin tilanteen olevan tällä hetkellä kriittinen.

– Ensi vuonna MM-sarjassa talleja on vain kaksi, Loubet sanoi sittemmin jostain syystä poistetussa ranskalaisen Corse Matinin haastattelussa.

– Olemme nähneet kauden aikana hyvää nopeutta, mutta Fordin mahdollisuudet jatkaa MM-sarjassa ovat pienet. Tallien tulee ilmoittaa päätöksestään FIA:lle viimeistään syyskuun loppuun mennessä, eli sitten tiedämme tarkemmin.

Fordin huolet perustuvat sen taloudellisiin ongelmiin.

– Ford keskittyy nyt kestävyyskisoihin ja leikkaa WRC-varoja. Ford on itse asiassa ollut tiimin sponsori ja yhteistyökumppani koko ajan, mutta se ei vain investoi niin paljon kuin ennen, Loubet jatkoi.

Fordin jäädessä mahdollisesti sivuun, jäisivät jäljelle enää Toyota ja Hyundai. Etenkin Tänakille tilanne olisi silloin kiusallinen, sillä aiemmin kyseisille talleille ajanut maailmanmestari poistui kummastakin leiristä enemmän tai vähemmän ovet paukkuen.

– Promoottori haluaa jokaisen tallin lisäävän yhden auton. Toyotalla on jo neljä, ja Hyundai voisi parhaassa tapauksessa tuoda myös neljännen.

– Olisinko minäkin mukana siinä skenaariossa? En tiedä.

Tänak on ennen tämän viikon Kreikan MM-rallia neljäntenä kuljettajien pistetaulukossa. Virolaistähdellä on kasassa 104 pistettä, kun taas Loubet on 28 pisteellä kymmenentenä.

Juttua päivitetty kello 20.27 tiedolla Corse Martinin artikkelin poistamisesta.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat