Jari-Matti Latvalalta vahvistus: Esapekka Lapille tulossa mittavasti MM-ralleja!

Esa-Pekka Lapin testi 2:40
Esapekka Lappi testasi viikonloppuna Toyotan Rally1-autoa Ruotsin MM-rallia varten.

Ranskalaistähti Sebastien Ogierin ilmoitus rata-autosarjoihin osallistumisesta tietää Esapekka Lapille tuntuvasti töitä Toyotan MM-rallitiimissä. Tallipäällikkö Jari-Matti Latvala vahvisti MTV Urheilulle, että Lappi nähdään Ruotsin MM-osakilpailun jälkeen seuraavaksi myös Kroatiassa.

Ralliuraansa jäähdyttelevä Ogier sijoittui MM-kauden avanneessa Monte Carlon rallissa parhaana Toyota-kuskina toiseksi, mutta kovin moneen kisaan hän ei aio tällä kaudella osallistua.

Tiistaina Ogier ilmoitti lähtevänsä mukaan kesäkuussa ajettavaan Le Mansin 24 tunnin kisaan sekä ajavansa muutenkin täyden kauden kestävyysautojen WEC-sarjaa LMP2-luokan autolla.

Jo aiemmin Ogier oli ilmoittanut, ettei hän ole mukana huhtikuussa ajettavassa Kroatian MM-rallissa. WEC-kalenteri pudottaa hänet pois varmuudella myös Kreikan ja Japanin ralleista.

Tallipäällikkö Latvalan mukaan ranskalaisen koko kausiohjelma ei ole vielä vahvistunut, mutta Lapille on tämänhetkisten tietojen valossa luvassa ainakin kuusi kisaa Toyotan ratissa.

– Tulemme hyvin lähiaikoina vahvistamaan sen, mutta sen verran tietysti pystyn sanomaan tuosta, että ainakin Jyväskylä ja Eesti ovat sellaiset, joista hän (Ogier) suosiolla ilmoitti, ettei halua niissä ajaa, Latvala kommentoi MTV Urheilulle.

– Kroatia on myös listalla sellainen, johon hän ei ole lähdössä. Ne tiedetään tässä vaiheessa, mutta loput pitää meidän vahvistaa, Latvala jatkaa.

Lappi ajaa kauden ensimmäisen MM-rallinsa helmikuun lopussa Ruotsissa. Tämän jälkeen kausi jatkuu huhtikuussa Kroatiassa ennen toukokuun Portugalin ja kesäkuun Italian MM-ralleja.

Lue myös:

    Uusimmat