Jari-Matti Latvala vaatii Toyota-tähdiltä korjausliikettä – "Suorituskyky ei ole meillä ongelma"

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kaipaa tallilltaan parempia suorituksia.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Puolan MM-ralli 27.–30.6.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Rallin MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Italian Sardiniassa. Hyundai on dominoinut kilpailua viime vuodet ja talli on napannut edellisten kuuden vuoden aikana kisasta peräti viisi voittoa.

Hyundain Thierry Neuville ei onnistunut aiemmin toukokuussa ajetussa Portugalin MM-rallissa parhaalla mahdollisella tavalla, mutta uuden pisteenlaskusysteemin ansiosta hän pystyi kasvattamaan entisestään eroa kuljettajien MM-sarjassa toisena olevaan Elfyn Evansiin.

Neuville johtaa kuljettajien MM-sarjaa jo 24 pisteen erolla ennen Sardiniaa. Toyotan osa-aikaiskuljettaja Sebastien Ogier on napsinut ihaltavalla tavalla voittoja viime kisoista, mutta ranskalainen on tyytynyt aina sunnuntaisin varmistelemaan. Tämä on aiheuttanut sen, ettei Toyota ole saanut niin suurta pistepottia, mihin sillä olisi ollut mahdollisuus.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala myönsi suoraan, että hänen tallinsa pitää pystyä parempaan. Etenkin parannusta kaivataan Evansilta.

– Suorituskyky ei ole meillä ongelma, mutta kuskien puolelta tarvitsemme tasaisempaa suorittamista, Latvala sanoi suoraan.

Hyundai uhkaa lähteä karkumatkalle, ellei Toyota saa kuljettajiltaan parempia suorituksia. Ogier voi auttaa tallia valmistajien MM-taistelussa, mutta Evans on se kuljettaja, joka ainoana Toyota-kuskina taistelee tällä kaudella kuljettajien maailmanmestaruudesta. Walesilaisen on nyt pakko löytää nyt tasaisempi suoritustaso.

– Se on ihan totta. Siihen tarvitaan nyt lisää paukkuja. Kyllä meidän pitää piristyä, ettei Hyundai pääse täysin nyt karkaamaan meiltä, Latvala myönsi.

Sebastien Ogier on voittanut kaksi edellistä kilpailua. Latvala luottaa ranskalaiseen multimestariin myös Sardiniassa, mutta nälkäinen haastaja vaanii taustalla.

– Minulla on vahva tunne siitä, että Ogier on vahvassa iskussa myös Sardiniassa, mutta on mielenkiintoista nähdä, mihin Ott Tänak pystyy. Hän on päässyt nyt tavallaan vähän varkain mukaan. Hän ei ole ajanut välttämättä kauhean hyvin, mutta tämä uusi pisteenlaskujärjestelmä on auttanut häntä pääsemään mukaan MM-taisteluun.

– Se varmasti motivoi ja auttaa häntä. Uskon, että hän tulee olemaan nyt vahvempi. Uskoisin, että Ogier ja Tänak voivat olla ne kaverit, jotka lähtevät tulemaan vähän kovempaa lauantaina, Latvala ennakoi kauden kuudetta osakilpailua.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat