WRC-tallipomo lähetti viiltävän piikin Jari-Matti Latvalan suuntaan – "Toivottavasti meille ei käy siten"

1:37
Tähtikuljettaja Ott Tänak oli happamana Hyundain tiimikäskystä Kreikan MM-rallin maalissa.

Toyotan ja Hyundain välinen kamppailu rallin MM-sarjassa on kääntynyt päälaelleen sitten alkukauden.

Kauden ensimmäisellä puoliskolla Toyota oli ylivertainen Hyundaita ja M-Sport Fordia vastaan. Jyväskylässä päämajaansa pitävä tiimi marssi voittoon kisasta toiseen Kalle Rovanperän johdolla ja veti samalla tuntuvan kaulan kilpailijoihinsa valmistajien MM-sarjassa.

Hyundai näki ensimmäisen valonpilkahduksensa kesäkuun Sardinian MM-rallissa, jossa voiton otti tallin virolaistähti Ott Tänak. Rovanperä ajoi sen jälkeen ykköseksi Keniassa ja Virossa, mutta Viron nopean sorakisan jälkeen Toyota ei ole päässyt juhlimaan voittoa.

Tänak oli ykkönen Suomessa ja Belgiassa. Viime viikonlopun Kreikan MM-rallissa oli Thierry Neuvillen vuoro ajaa voittoon ennen tallitovereitaan Tänakia ja Dani Sordoa.

Alkukauden vaikeuksien jälkeen Hyundai on pystynyt ottamaan Toyotasta niskalenkin viime kisoissa.

– Ei ollut mitään syytä, miksemme pystyisi saavuttamaan eroa umpeen. Kysymys oli vain siitä, milloin se tapahtuu. Mutta minäkään en odottanut, että pääsisimme takaisin peliin näinkin nopeasti, koska olimme aika kaukana ja testipäiviä on rajoitettu, Hyundain väliaikainen tallipäällikkö Julien Moncet myönsi.

Toyota on yhä kiinni tämän kauden merkkimestaruudessa, mutta Hyundailla aiotaan pitää taisto käynnissä.

– Toyotalla oli nyt huono viikonloppu, mutta heillä on ollut useita hyviä viikonloppuja. Meille ei saa tulla huonoja viikonloppuja seuraavissa kisoissa, koska muuten pelimme on pelattu. Taisto on vielä käynnissä, mutta meidän pitää olla varuillamme, Moncet sanoi.

Hyundai on saavuttanut voiton kolmessa perättäisessä MM-osakilpailussa. Moncet painotti, ettei tiimi saa tuudittautua tilanteeseen, vaan töitä on painettava täysillä kisojen välissä.

Samalla Moncet heitti pienen piikin Jari-Matti Latvalan johtaman Toyotan suuntaan.

– Olemme parantaneet auton luotettavuutta kenties enemmän kuin mitään muuta osa-aluetta. Toyota on ollut luotettava, mutta nyt näimme, kuinka helppoa on pudota kärjestä hännänhuipuksi, Moncet laukoi.

– Toivottavasti meille ei käy siten. Tärkein tehtäväni on varmistaa, ettei niin tapahdu, ranskalaispomo lisäsi.

Tällä kaudella ajetaan vielä kolme osakilpailu. Seuraava MM-ralli on ohjelmassa syys-lokakuun taitteessa Uudessa-Seelannissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja