Jari-Matti Latvala kertoo, mikä tekee Sebastien Ogierista Hannu Hanhen – "Siellä taustalla on kolme asiaa"

Toyotan Sebastien Ogier on vetäissyt itselleen tuntuvan johdon MM-pistetaulukossa, kun rallin MM-kauden jälkimmäinen puolisko on alkamaisillaan.

Ogier ja Toyota Yaris WRC -auto ovat olleet voittava yhdistelmä kauden kuudessa ensimmäisessä osakilpailussa. Ranskalaistähti nappasi jo kauden neljännen voittonsa viime viikonloppuna, kun Safari-ralli ajettiin Keniassa.

Ogier sai surkean alun klassikkokisaan ensimmäisenä kunnon ajopäivänä, kun hänen kilpuristaan hajosi iskunvaimennin. Ogier oli pahimmillaan kahden ja puolen minuutin päässä kisaa johtavasta Thierry Neuvillesta.

Ogierin kannalta rallin kahtena viimeisenä päivän nähtiin positiivisia käänteitä. Ott Tänakin Hyundain tuulilasi huurtui, minkä takia virolainen menetti pari minuuttia aikaa. Neuville puolestaan keskeytti päätöspäivänä kärkipaikalta, kun Hyundaista petti jousitus.

Ogieria on verrattu Hannu Hanheen, koska välillä onnetar on tuntunut pitävän hanakimmin mestarin puolia. Välillä tuuriakin tarvitaan, mutta Toyotan tallipäällikön Jari-Matti Latvalan kyse ei ole pelkästään onnesta.

– Siellä taustalla on kolme asiaa. Ensinnäkin hän ei koskaan anna periksi, eikä luovuta ennen kuin ollaan maalissa. Toinen asia on, että hän ei hermoile, vaikka ongelmia tulisi. Hän pystyy pitämään itsensä kasassa. Ja kolmantena hän hyökkää, kun on sen paikka. Hän osaa käyttää ne paikat hyväkseen, Latvala luettelee MTV Urheilulle. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Safari-ralli oli jo toinen perättäinen osakilpailu, jossa Hyundain ongelmat tarjosivat Ogierille avaimet voittoon. Kesäkuun alun Sardinian MM-rallissa Tänak keskeytti ykköspaikalta jousituksen hajottua.

– Onni on osa tätä lajia. Mutta töitäkin pitää tehdä ja tähän tarvitsee myös lahjakkuutta, Ogier sanoo.

– Safari-rallissa en ollut kovinkaan onnekas perjantaiaamuna, kun minulla oli ongelmia. Mutta sen jälkeen homma toimi hyvin, ranskalainen lisäsi.

Ogierilla on MM-sarjassa 34 pisteen etumatka tallikaveriinsa Elfyn Evansiin. Neuville on jäänyt Toyota-kuskista jo 56 pistettä ja Tänak 64 pistettä.

MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan Viron nopeilla sorateillä reilun kahden viikon kuluttua.

– Olemme jo ajaneet testit Viroa varten. Pojille jäi testeistä hyvä fiilis. Viime vuonna meillä ei aivan riittänyt rahkeet voittoon asti Virossa. Olemme yrittäneet löytää autoon parannuksia, Latvala kertoo.

– Toivottavasti pystymme ajamaan voitosta, mutta tiedämme, että Ott on erittäin nälkäinen ja vahva siellä.

Lue myös:

    Uusimmat