Jari-Matti Latvala sai testipäivän päätteeksi tärkeän puhelun – Toyotan rattiin istahtaa Ruotsissa muuttunut mies

13:38
Jari-Matti Latvala kertoi Viiden jälkeen -ohjelman vieraana tilanteestaan.

Jari-Matti Latvala pääsi perjantaina testaamaan Toyotan WRC-autoa Keski-Suomessa. Ensi viikonloppuna on jo tosi kyseessä, kun Ruotsin ralli ajetaan torstaista sunnuntaihin.

Latvalan tavoitteena on saavuttaa Ruotsista mahdollisimman hyvä tulos ja antaa näyttöjä kautta 2021 silmällä pitäen. Ennätykselliset 208 MM-rallia urallaan ajanut Latvala haluaisi palata tehdaskuljettajaksi yhden välivuoden jälkeen.

Vaikka tavoite on kova, Latvala ja hänen kartanlukijansa Juho Hänninen ovat sanoneet lähtevänsä Ruotsin ralliin ennen kaikkea nauttimaan. Ja ellei tulosta tule, sekin on Latvalan mukaan loppujen lopuksi ihan ok.

Tilanne on hänen mukaansa herkullinen erityisesti siitä syystä, että viime kauden lopulla rassanneet parisuhdeasiat ja verottajan kanssa käyty taistelu eivät ole nyt häiritsemässä.

– Tässä tilanteessa en aio aiheuttaa itselleni paineita. Ensimmäistä kertaa todella pitkään aikaan ajan ilman huolia. Minulla on todella paljon energiaa, Latvala sanoi DirtFish-sivuston haastattelussa perjantain testipäivän päätteeksi.

– Heti kun käynnistin auton, paineet olivat poissa. Se oli mukava tunne.

Latvala saa henkisen puolen asioihin tukea myös ystäviltään. Rallitoimittaja David Evans kertoo kirjoittamassaan artikkelissa, että Latvala sai oman testivuoronsa ja sitä seuranneen neuvonannon jälkeen painokkaan puhelun.

– Ystäväni sanoi minulle: "Jari-Matti, ainoa toiveeni on, että et ala panikoida ja luoda itsellesi stressiä." Sanoin, hänelle, etten tekisi niin. Enkä tee, Latvala kertoi.

Latvala testasi Toyotaa perjantaina puolet päivästä. Toinen puolisko meni japanilaiselle Takamoto Katsutalle.

– Testiolosuhteet olivat ehkä liiankin talviset. Lunta oli ehkä 20–30 senttiä, enkä tiedä, onko sitä niin paljon ensi viikolla Ruotsissa. Hyvä asia oli se, että lumen läpi tuli jonkin verran irtosoraa. Se auttoi meitä valmistautumaan niihin olosuhteisiin, joita on luvassa.

– Auton säädöt ovat käytännössä samat kuin viime vuonna Ruotsissa. Testi oli hyvä paikka päästä taas kiinni ajamiseen, edellisestä kerrasta on niin pitkä aika; se oli lokakussa Espanjassa. Olin ajaessani kuin pikkulapsi karkkikaupassa. Nautin siitä todella paljon.

Latvala on voittanut Ruotsissa neljä kertaa. Tommi Mäkinen sanoi Ylen haastattelussa uskovansa, että Latvala lähtee ajamaan viidennestä voitostaan. Mies itse ei ole aivan niin suorasanainen.

– En tiedä, mikä on mahdollista. Minulla on sama auto kuin Toyotan tehdasmiehillä, joten sen puolesta ei ole epäilystäkään, ettenkö voisi voittaa. Jää nähtäväksi, miten nopeasti pystyn luottamaan autoon ja ajamiseen.

Juttua korjattu 10.2. klo 13.25: Ruotsin rallia ajetaan sunnuntaihin asti.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja