Jari-Matti Latvala nosti esiin ison kysymyksen Ott Tänakista – Hyundai-pomolta täysin päinvastainen linjaus

Hyundai on laittanut rallitalliaan uusiksi – onko siitä haastamaan Toyotaa kaudella 2024? 4:23
Hyundain rallitalli on uudistunut – onko siitä haastamaan Toyotaa kaudella 2024?

Jos tai kun Ott Tänak palaa ensi kaudeksi Hyundaille niin kuin Dirtfish-sivusto tänään uutisoi, tallipäällikkö Cyril Abiteboul joutuu täysin uudenlaisen haasteen eteen.

Tänä vuonna ensimmäistä kauttaan Hyundain tallipäällikkönä toimiva Abiteboul on päässyt henkilöjohtamisessa siinä mielessä helpolla, että täyden kauden kuljettajina toimivat kymmenettä kauttaan Hyundailla ajava Thierry Neuville ja ensimmäistään ajava Esapekka Lappi. Perusteet Neuvillen suosimiselle ovat ymmärrettävät, varsinkin kun belgialainen on vieläpä 18-kertainen MM-rallivoittaja ja 8-kertainen MM-mitalisti.

Mutta kun rinnalle tulee vuoden 2019 maailmanmestari, kaikki muuttuu.

Sekä Neuville että Tänak tuntevat oman arvonsa, ja varsinkin Tänak on tullut tunnetuksi mielipiteitä jakavana persoonana. Toyotan tallipäällikön, Tänakin entisen tallikaverin Jari-Matti Latvalan taannoiset luonnehdinnat ovat tältä osin kuvaavia.

Toyotalle on tärkeintä merkkimestaruus. Emme ole ajamassa vain henkilökohtaisesta mestaruudesta. Siihen heitän sellaisen kysymyksen, että en ole varma, onko Ott Tänak paras siihen silloin, kun lähdetään merkkimestaruutta ajamaan. Hän on yksi parhaita kuljettajia, mutta samaan aikaan täytyy sanoa, että hän on tällainen yksilökuljettaja. Hän ajattelee enemmän sitä omaa pärjäämistään. Se, että hän sopisi tähän porukkaan, on vähän sellainen kysymysmerkki. En osaa sanoa. Siinä voi olla pieniä haasteita, Latvala sanoi loppukesästä MTV Urheilulle pohtiessaan, voisiko Tänakin paluu Toyotalle olla mahdollinen.

– Ja minä siis tulen Ottin kanssa todella hyvin juttuun. Hän on äärimmäisen kova kilpailija ja todella voitonhaluinen. Kun hän on poissa kilpailumoodista, hän on tosi mukava ja rento kaveri. Kilpailumoodi on hyvin erilainen, ja tiedän monta muutakin sellaista kuljettajaa – esimerkiksi (Elfyn) Evansin. Ott on hyvin sisäänpäin sulkeutunut kilpailumoodissa mutta paljon avoimempi ja juttelevampi sen ulkopuolella.

Hyundai ei vielä ole vahvistanut Tänakin sopimusta eikä Abiteboul täten ole kommentoinut asiaa, mutta ranskalainen valotti ajatusmaailmaansa viime viikonloppuna Chilessä, kun hän kommentoi toiseksi viimeisellä erikoiskokeella kakkossijalta keskeyttäneen Teemu Sunisen tilannetta.

Abiteboul toivoi Sunisen ottavan tapahtumista opikseen ja maalasi samalla kuvaa siitä, miten hän näkee tiimityöskentelyn. Tämän perusteella Tänakin taipumus ajatella "enemmän omaa pärjäämistään" ei tule toimimaan Abiteboulin alaisuudessa. 

– Kun on autossa ja osa isompaa tallia kuten Hyundai, silloin ei voi miettiä henkilökohtaisia intressejään. Silloin täytyy miettiä tallin intressiä, Abiteboul linjasi.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat