Jari-Matti Latvala kommentoi rallin tulikuumia sopimusuutisia – "Se on ihan päivänselvä asia"

Jari-Matti Latvala: Ei ole koskaan ollut niin paljon vaikeuksia 7:08

Rallin MM-sarjan sopimuspuolella on kuplinut kuumalla tavalla. Toyotan Jari-Matti Latvala kokee Citroenin haluavan toden teolla palata takaisin lajin kirkkaimmalle huipulle.

Citroen julkisti hiljattain viisi edellistä mestaruutta voittaneen Sebastien Ogierin palaavan M-Sport Fordilta riveihinsä, ja Esapekka Lappikin on tällä tietoa siirtymässä Toyotalta Citroenin leipiin. 

– Citroenhan dominoi tätä rallin MM-sarjaa vuodesta 2004 aina vuoteen 2013 ennen kuin Volkswagen tuli mukaan sarjaan. Sen jälkeen he eivät ole enää sillä tavalla pystyneet ajamaan mestaruudesta. Vuosi 2012 oli heillä viimeinen mestaruusvuosi, ja siitä on kuitenkin kuusi vuotta aikaa. Siellä on kova halu päästä takaisin sille tasolle, millä oltiin Sebastien Loebin aikaan, Latvala kommentoi MTV Sportille.

Loeb voitti Citroenilla aikanaan ennätykselliset yhdeksän maailmanmestaruutta. Ogier kaasutteli tallissa viimeksi vuonna 2011, mutta hänen suurin menestyksensä ja viisi maailmanmestaruutta ovat tulleet Citroen-vuosien jälkeen vuodesta 2013 eteenpäin. 

– Nyt on mielenkiintoista, että Ogier menee takaisin. Se (Citroen) on ranskalainen tiimi, ja he haluavat varmasti ranskalaisen kuljettajan. Se on ihan päivänselvä asia. He haluavat takaisin siihen menestykseen.

– Totta kai Ogier on kaikkein kuumin kuljettaja markkinoilla. He (Citroenilla) ovat varmasti tehneet hyvän valinnan. Plus siihen kaveriksi nuori nouseva kuljettaja (Lappi). Kyllähän se kertoo siitä satsauksesta, että he aikovat tulla tosi vahvasti ensi vuoteen, Latvala summaa.

Italialainen Rallyssimo-sivusto on uutisoinut, että Toyotalle Lapin paikalle siirtyisi brittikuski Kris Meeke. Latvalan sopimusta ensi kaudelle ei ole vielä julkisesti vahvistettu.

Mitä Latvala kertoo omasta sopimustilanteestaan? Katso koko haastattelu ylälaidan videolta!

Lue myös:

    Uusimmat