Jari-Matti Latvala suomii itseään kovasanaisesti: "Olin selvästi huonoin kuljettaja tiimissä, tallikaverit molemmin puolin ohi"

Jari-Matti Latvala: Ei ole koskaan ollut niin paljon vaikeuksia 7:08

Toyotan MM-rallikuljettaja Jari-Matti Latvala kokee ajaneensa uransa vaikeimman jakson tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Latvala suomii omia suorituksiaan MTV Sportille sanojaan säästämättä.

Kausi käynnistyi Monte Carlon kolmannella sijalla, mutta Latvalan liuska oli sen jälkeen synkeää luettavaa: Ruotsissa seitsemäs, Meksikossa kahdeksas, Ranskassa ja Argentiinassa kisa kokonaan kesken, Portugalissa 24:s ja Italiassa seitsemäs.

– Kova pettymys oli siinä, kun tuli huonoja kisoja. Ei todellakaan odottanut sitä, plus tallikaverit menivät sivusta molemmin puolin ohi. Olin selvästi huonoin kuljettaja tiimissä, Latvala virkkoo Toyotan kuskitrion täydentäviin Ott Tänakiin ja Esapekka Lappiin viitaten.

– Ensimmäiset puoli vuotta on ollut varmaan urallani kaikista vaikein puoli vuotta. Minulla ei ole koskaan ollut niin paljon vaikeuksia. Siinä oli viisi kisaa peräkkäin, joissa ei päässyt ajamaan puhtaasti kilpailua läpi, vaan jouduttiin keskeyttämään.

"Jyväskylä oli tärkeä käännekohta."

Latvala oli keväällä huonoimmillaan MM-sarjassa yhdeksäntenä.

– Ei se kauhean hyvältä näyttänyt. Totta kai se alkaa viemään itseluottamusta alaspäin ja siitä on vaikeampi nostaa itseään. Ei voi tulla huonojen tulosten jälkeen seuraavaan kisaan ja voittaa sitä. Joudut rakentamaan taas suoritustasoa ylöspäin, suomalaiskuski analysoi.

Latvala on sittemmin onnistunut parsimaan asemiaan ja noussut MM-sarjassa viidenneksi tallikaverinsa Esapekka Lapin kantaan. Suomen MM-rallin kolmossijaa seurasi keskeytys Saksassa, mutta sen jälkeen Latvala on kaasutellut kakkoseksi Turkissa ja Walesissa. Kelkka on kääntynyt.

– Jyväskylä oli tärkeä käännekohta. Tiesin, että onnistuminen tarvittaisiin sieltä. Alku oli vaikea, jäätiin siinä, mutta lopulta sain homman kääntymään. Ruvettiin pärjäämään ja lopulta ajettiin toisesta sijasta kilpaa. Kolmas sija oli helpotus, Latvala kertoo.

– Sen jälkeen painelasti lähti olkapäiltä pois, ja alkoi rullaamaan. Silloin pääsee omalle tasolleen ja niitä tuloksia rupeaa tulemaan. Totta kai se tuntuu hyvältä, kun saa tuloksia aikaan.

Aiemmin urallaan Latvala on nähty paikoin mestaruustaistelussakin, jossa on tällä kaudella Toyota-kuskeista mukana vain sarjan kolmossijalla ajava virolainen Tänak. Latvala muistuttaa realiteeteistä.

– Urheilussa vain tulee kaikille niitä huonoja jaksoja. Mutta kuinka nopeasti pystyt kääntämään sen taas parempaan – siitä se on kiinni, ettei jää siihen huonoon kierteeseen.

Uskooko Latvala ajavansa vielä tulevaisuudessa tosissaan maailmanmestaruudesta? Entä mitä hän voi kertoa ensi kauden sopimustilanteestaan? Katso koko haastattelu ylälaidan videolta!

Lue myös:

    Uusimmat