Dramaattinen käänne Safari-rallissa! Kisaa hallinnut Hyundai-kuski joutui keskeyttämään: "Tuota ei voi korjata!"

Safari-rallin päätöspäivän ensimmäinen erikoiskoe tarjosi taas yhden dramaattisen käänteen kilpailun kulkuun.

Rallia yhtä ek:ta lukuun ottamatta aina perjantaiaamusta asti johtanut Hyundain Thierry Neuville starttasi vajaan 50 ek-kilometrin mittaiseen päätöspäivään lähes minuutin johtoasemassa Toyotan Takamoto Katsutaan nähden.

Sunnuntain ensimmäinen, rallin 14. erikoiskoe kävi Neuvillelle kuitenkin kohtalokkaaksi, sillä hänen autonsa oikea takapyörä osui vasemmalle kääntyvässä mutkassa tielle nousseeseen kiveen ja hajotti jousituksen.

Neuville hävisi ek:lla pohjat tehneelle Toyotan Sébastien Ogierille 59,2 sekuntia, ja hänen johtomarginaalinsa Katsutaan nähden kutistui 11,7 sekuntiin. Perjantain ongelmiensa jälkeen tasaisen tappavaa vauhtia pitänyt Ogier nousi 16,3 sekunnin päähän Neuvillesta.

Neuvillen kannalta pahimmat uutiset odottivat kuitenkin vasta ek-maalissa.

– Tuota ei voi korjata! WRC All Live -lähetyksen asiantntija Julien Porter tokaisi välittömästi Hyundai-auton vauriot nähtyään.

Hyundai vahvisti pian ek:n päättymisen jälkeen, että Neuvillen kilpailu on ohi. Tämä on äärimmäisen kova takaisku paitsi Neuvillelle itselleen myös Hyundaille, sillä belgialainen jää näin tyystin ilman pisteitä, eikä voi osallistua rallin päättävälle Power Stage -erikoiskokeelle.

Rallin 15. erikoiskoe oli lyhennetty versio iltapäivän Power Stage -pätkästä. Reilun viiden kilometrn mittainen rykäisy ei muuttanut kärjen järjestystä, mutta Ogier nousi vain 0,8 sekunnin päähän Katsutasta.

– Tämä on yllätys, mutta vielä on kolme erikoiskoetta ajamatta. Kuten tänä aamuna nähtiin, mitä vain voi tapahtua tästä rallissa. Täytyy pysyä keskittyneenä, että en hajota autoa, uransa ensimmäisessä palkintopallipaikassa kiinni oleva Katsuta totesi noustuaan rallin kärkeen.


TILANNE 15/18 EK:N JÄLKEEN:

1. Takamoto Katsuta    Toyota   2.57:12,3
2. Sébastien Ogier     Toyota        +0,8
3. Ott Tänak           Hyundai    +1:13,3
4. Gus Greensmith      M-Sport    +1:39,2
5. Adrien Fourmaux     M-Sport    +1:45,1
6. Kalle Rovanperä     Toyota    +10:16,9

Lue myös:

    Uusimmat