Jari Litmanen nimeää oman uransa ja tämän päivän Ajaxia yhdistävät asiat: "Se nuori joukkue ei ollut vielä valmis"

Ajaxin 1990-luvun kultaiset vuodet elänyt Jari Litmanen löytää yhtäläisyyksiä oman ajan ja tämän päivän Ajaxin väliltä.

Litmanen voitti Mestarien liigan Ajaxin paidassa kaudella 1994-1995, kun AC Milan kaatui loppuottelussa maalein 1-0. Seuraavana vuonna Ajax hävisi loppuottelun keskiviikkona puolivälierissä vastaan asettuvalle Juventukselle.

Litmasen palattua myöhemmin urallaan Ajaxiin vuonna 2002, joukkue ylsi puolivälieriin. Se on edellinen kerta, kun Ajax on ollut Mestarien liigassa kahdeksan parhaan joukossa.

– Joukkueessa oli paljon lahjakkuutta. Rafael van der Vaart, Cristian Chivu, Wesley Sneijder, Maxwell, Zlatan Ibrahimovic ja Steven Pienaar. Iso joukko pelaajia, jotka varttuivat Ajaxissa. Tuolla joukkueella puolivälieriin pääseminen oli loistava saavutus, Litmanen sanoi Mestarien liigan makasiinin haastattelussa.

– Se nuori joukkue ei ollut vielä valmis. Joukkueen yksilöt olivat vasta matkalla huipulle. Näen samoja tunnusmerkkejä nykyisessä joukkueessa. Joukkueessa on sekoitus lahjakkaita ja kokeneita pelaajia. Kun kaikki asiat menevät kohdalleen, mitä vain voi käydä, Litamanen sanoo ja lisää toivovansa Ajaxin jatkoonmenoa.

Mestarien liigan ottelut ja studiot tällä viikolla:

Keskiviikko:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Ajax – Juventus klo 21.55 C More Sport 1
Manchester United – Barcelona klo 21.45 C More Sport 2

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lue myös:

    Uusimmat