Ajax ja Tottenham neljän parhaan joukossa – kuka olisi uskonut? Petri Pasanen: "Ajaxin kohdalla olisi väärin puhua ihmeestä"

Syksyllä tuskin monenkaan papereista löytyi Mestarien liigan välieräjoukkueiksi Tottenhamia tai Ajaxia. C Moren jalkapalloasiantuntija Petri Pasasen ei kuitenkaan tarvitse miettiä, kumman läsnäolo välierävaiheessa on suurempi yllätys.

– Minulle ehdottomasti suurempi yllätys on se, että Ajax on selvinnyt neljän parhaan joukkoon. Muistetaan, että joukkue aloitti heinäkuussa karsintaurakan Mestarien liigaan, Pasanen sanoo.

Ajax ei ole ratsastanut neljän parhaan joukkoon onnella. Neljännesvälierissä kaatui hallitseva mestari Real Madrid ja puolivälierissä Juventus. Pasanen ei halua puhua joukkueen kohdalla enää ihmeestä.

– Ajax on kolmen pelin päässä Mestarien liigan voitosta. Jos joukkue etenee finaaliin, olisi ehkä jo väärin puhua ihmeestä. Niin hyvää jalkapalloa joukkue pelaa.

– Koska kumpikaan joukkue ei ole Atletico Madrid tai Juventus, uskon molempien haluavan tästä mieluummin maalintekokilpailun. Vaikea ainakaan nähdä, että kaksi maalitonta tasapeliä pelattaisiin, Pasanen päättää.

Tasaista otteluparia on joka tapauksessa syytä odottaa. Jalkapallo-otteluiden todennäköisyyksiä laskevan FiveThirtyEightin mukaan Ajaxin todennäköisyys edetä loppuotteluun on 51 prosenttia. 

Mestarien liigan ottelut ja studiot tällä viikolla:

Tiistai:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Tottenham – Ajax klo 21.55 C More Sport 1

Keskiviikko:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Barcelona – Liverpool klo 21.55 C More Sport 1

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lue myös:

    Uusimmat