"Jokerit teki kaiken oikein, tämän ei tarvitse muuttua farssiksi" – KHL-jahkailua kritisoidaan jo Venäjälläkin

Venäjällä kritisoidaan hyvin harvoin omia urheilupäättäjiä, mutta jääkiekon KHL:n johdon päätöksenteko koronaviruksen suhteen on nostanut nyt vastarintaa. 

– He tekivät kaiken oikein. Tämän pitäisi olla normaali, inhimillinen reaktio siihen, mitä maailmalla tapahtuu. 

Venäläistoimittaja Mihail Zislis aloittaa kommenttitekstinsä Sport-Ekspressin verkkosivuilla kehumalla Helsingin Jokereita. 

Jokerit ilmoitti lauantaina, että se jättää siltä hienosti sujuneen KHL-kauden kesken kasvavan koronavirusuhan takia. Jokerit kunnioitti päätöksellään Suomen valtionjohdon ja THL:n ohjeistuksia. 

Seuraavaksi odotellaan KHL:n päätöstä loppukaudesta. Zislis alleviivaa, että ratkaisun pitäisi olla selvä: kausi pakettiin tai vähintään tauolle muutamiksi viikoiksi. 

Mutta kuten Zisliskin huomauttaa, tämä vaatii toimenpiteitä Venäjän valtiovallalta, jolla on vahva ote urheiluun itänaapurissa. 

Jos KHL-kautta päätettäisiin jatkaa, se aiheuttaisi valtavasti pulmia. Zislis kysyy: Eteneekö Pietarin SKA suoraan lännen finaaleihin, kun Jokerit päätti kautensa? Miksi Sibir ja Salavat Julajev ovat valmiita pelaamaan yleisön edessä, ilmiselvistä riskeistä huolimatta? Voiko kausi venyä toukokuulle, kun pelaajien sopimukset päättyvät 30. huhtikuuta?

– Tämän ei tarvitse muuttua farssiksi, Zislis huomauttaa. 

– KHL on ammattilaissarja, ja viimeistään ensi viikon alussa sen pitäisi tehdä välttämätön päätös, venäläistoimittaja summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat