Helsinkiläisen Jyrkin junamatka Rovaniemeltä kotiin kesti yli 20 tuntia – kertoo nyt piinaavasta matkastaan MTV:lle

Helsinkiläisen Jyrkin junamatka Rovaniemeltä kotiin kesti yli 20 tuntia – kertoo nyt piinaavasta matkastaan MTV:lle 4:49
Helsinkiläinen Jyrki kertoo piinaavasta junamatkastaan MTV:lle

Sähköratavauriot ovat vaikuttaneet tuhansien junamatkustajien matkantekoon maanantaina.

Ongelmat alkoivat sunnuntai-iltana ja jatkuivat vielä maanantaina. VR:n mukaan viat saatiin korjattua maanantaina aamulla, mutta junien aikatauluissa on yhä ollut viiveitä. 

VR:n liikenne- ja turvallisuusjohtaja Nina Mähönen kertoi aiemmin, ettei korvaavia kuljetuksia ole pystytty järjestämään riittävästi viikonloppuna järjestetyn suunnistustapahtuman Jukolan viestin vuoksi. 

– Valitettavasti bussiliikennekin on ollut tukossa pääradalla Jukolan viestin vuoksi. Valtakunnan bussiliikenne on ollut aika pitkälti sitä hoitamassa. 

MTV:n tien päältä tavoittama helsinkiläinen Jyrki oli yksi heistä, jonka paluumatka Rovaniemeltä viivästyi ratavaurioiden vuoksi.  

Jukolan viestiin itsekin osallistunut Jyrki hyppäsi sunnuntaina kello 17.45 lähteneeseen junaan, jonka oli tarkoitus saapua Helsinkiin hieman ennen puoliseitsemää maanantaiaamuna.  

– Seinäjoella odotettiin yli kahdeksan tuntia ja Tampereella tunnin verran. Yhdeksän tuntia myöhässä on tämä juna. 

– Tämä juna on aivan täynnä Jukolan viestistä palaavia. Meillä on kaikilla melko kevyet varusteet mukana, sillä olemme lähteneet liikkeelle sillä ajatuksella, että suunnistusvälineiden lisäksi kaiken tarpeellisen saa ostettua tapahtumapaikalta. 

Ravintolavaunu jouduttiin sulkemaan 

Jyrki huomasi aamulla herätessään, että juna seisoi paikallaan Seinäjoen asemalla. Ratavaurioista aihetuvat viivästykset hän ymmärtää hyvin, mutta VR:n toiminnassa olisi Jyrkin mukaan ollut parantamisen varaa. 

– Lähdin yhdeksän aikaan hakemaan ravintolavaunusta aamupalaa, mutta siellä ei ollut enää mitään jäljellä. Ravintolavaunuun oli valtava jono ja se jouduttiin sulkemaan.  

– Samalla matkustajille kuulutettiin hyvin hämärästi, että juna voi lähteä milloin tahansa, ja ettei matkustajien tulisi enää mennä asemalle kauppaan. 

Jyrkin mielestä on melko kummallista, ettei ravintolavaunun valikoimaan saatu täydennystä kahdeksantuntisesta odotuksesta huolimatta. 

– Kyllä jonkun veden jakelun järjestäminen olisi ollut vähintäänkin kohtuullista. 

"Kuulutukset ovat herättäneet närää"

Jyrkin mukaan matkustajille annetut tilannepäivitykset eivät olleet riittäviä. 

– Kuulutukset ovat herättäneet kyllä hyvin paljon närää. Kyllä niitä kuulutuksia on tullut, mutta ei heillä ollut pienintäkään tietoa siitä, että milloin liikutaan. 

– Juna lähti liikkeelle reilu tunti sen jälkeen, kun meitä kiellettiin käymästä kaupassa. 

Jyrkin juna saapui lopulta Helsinkiin hieman puoli neljän jälkeen maanantaina.

– Työpäivä tässä jäi väliin.

Kuuntele Jyrkin koko kertomus yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat