Helsingin junakaaos sai Pylkkäset mietteliäiksi: Ehtivätkö ajoissa Susijengin peliin Tampereelle? Haastattelun aikana saapui juna, johon oli turha nousta

Sähköratavaurio jumiuttaa Helsingin lähijunaliikennettä – tämä on tilanne Pasilassa 3:47
Tällainen tunnelma Pasilan asemalla oli torstain junakaaoksen keskellä.

Helsingin Ilmalan ja Oulunkylän välisellä osuudella oleva sähköratavaurio sekoitti sekä lähi- että kaukojunaliikenteen torstaina iltapäivällä.

Pasilan asemalla oli torstaina ruuhkaa. Kuulutukset raikasivat, kun junavuoroja peruttiin tai siirrettiin lähtemään laiturilta toiselle.

Syynä oli sähköratavaurio, joka laajeni iltapäivällä Ilmalan ja Oulunkylän väliltä pääradan kahdelle raiteelle. Fintrafficin mukaan vaurio korjataan perjantain vastaisena yönä.

Yksi harvoista Pasilassa käytössä olleista laitureista oli numero kaksi, joka pursui matkustajia. Myöhässä olevia junia saapui laiturille vähän väliä.

Myöhässä olivat myös Ouluun ja Kuopioon Tampereen kautta matkalla olleet junat. Se sai osan matkustajista jännittämään entistä enemmän, sillä osa heistä oli matkalla Tampereelle pelattavaan Suomen miesten koripallomaajoukkueen MM-karsintaotteluun.

Ajoissa matsiin?

Maarit ja Miisa Pylkkänen odottelivat junaa Susijengi-paidat päällään. Tämä haastattelu tehtiin torstaina kello 16.14 alkaen, kun ottelun alkuun oli kaksi tuntia ja 16 minuuttia, ja juna oli myöhässä ilman varmaa saapumisaikaa.

Miltä näyttää, ehdittekö ajoissa matsiin?

– Just nyt mietittiin, hypätäänkö tuohon D-junaan, sekin menee Tampereelle. Meillä on liput nopeaan (Intercity-)junaan, mutta jos se ei ikinä tule niin… En tiedä, mikä olisi paras vaihtoehto, Maarit Pylkkänen pyöritteli.

Joko jännittää, ehdittekö?

– No ei vielä jännitä. Mutta katsotaan, miten tämä etenee tästä. Toivottavasti kohta tulee jotain tarkempaa tietoa, monelta on mitäkin junia tulossa, Miisa Pylkkänen kertoi.

Haastattelun aikana laiturille saapui mainittu D-juna. Pylkkäset eivät siihen hypänneet, eivätkä olisi junaan mahtuneetkaan.

Minkälainen tunnelma täällä laiturilla on ollut?

– Aika paljon ihmiset ovat ihmetelleet. Ja tuossa juuri mietittiin, että jos jollain täällä on korona niin kaikilla se kohta on. Kaikki ihmiset ovat pakkautuneet tähän samaan, Maarit Pylkkänen totesi.

Miten käy Susijengin ja Israelin välisessä MM-karsintaottelussa, pääsitte ajoissa paikalle tai ette?

– Eiköhän me se jostain katsota, vaikka päästäisi paikalle. Mutta ehdottomasti Susijengi voittaa. Siihen on kova luotto, Miisa Pylkkänen sanoo.

– Hyvä Sasu (Salin) ja Lauri (Markkanen). Kyl ne hoitaa! Maarit Pylkkänen komppasi.

Lue myös:

    Uusimmat