Japanilaisvalmistaja ryhtyy asentamaan bensamoottoreita sähköautoihinsa – tästä on kyse

MX-30 on Mazdan ensimmäinen sähköauto 2:16
Tällainen on Mazdan ensimmäinen sähköauto MX-30.

Mazdan sähköauton saa parin vuoden päästä pienellä bensakoneella varustettuna.

Kerroimme elokuussa, että japanilainen Mazda tuo MX-30-sähköautonsa kotimarkkinoilleen ensin hybridinä. Kyseessä ei ole myöskään ladattava hybridi, vaan perinteisempi kevythybridi, jossa kaksilitraisen bensakoneen kaverina on pieni sähkömoottori.

Valmistajan on tiedetty harkitsevan myös MX-30:n täyssähköversioiden varustamista pienellä kiertomäntämoottorilla, jota käytettäisiin pidentämään auton sähköistä toimintamatkaa. Nyt japanilaisvalmistaja on vahvistanut asian.

MX-30:ssä käytetään Mazdan mukaan "vastuullisen kokoista" 35 kilowattitunnin akustoa, joka tarjoaa noin 200 kilometrin toimintamatkan yhdellä latauksella. Pienen bensakäyttöisen matkanjatkajan lisääminen on Mazdan mielestä ekologisempi valinta kuin akuston koon kasvattaminen.

Mazda on perustellut MX-30:n lyhyttä toimintamatkaa eurooppalaisasiakkaiden ajotottumuksilla, sillä keskimäärin autolla ajetaan päivässä vain 48 kilometriä.

Matkanjatkajalla varustettu MX-30 saapuu Japanin-markkinoille vuonna 2022, mutta toistaiseksi ei ole tiedossa nähdäänkö se myös Euroopassa ja milloin.

Erikoisilla takaovilla varustettu MX-30 on myynnissä myös Suomessa 35 990 euron hintalapulla varustettuna.

Lähde: Autoblog

Lue myös:

    Uusimmat