Mainos

Japanilaisen animestudion tuhopoltosta uutta tietoa – suurin osa uhreista kuoli häkämyrkytykseen ennen kuin saivat katolle johtaneen oven avattua

1:04

Viime torstaina tuhopoltosta epäilty mies tunkeutui sisälle japanilaiseen animointistudioon Kiotossa, levitti bensiiniä ja sytytti sen palamaan.

Aikaisemmin palon epäiltiin levinneen niin nopeasti, etteivät ihmiset ehtineet paeta, mutta Japanin viranomaiset kertoivat tänään uutta tietoa tapahtumista. 

Yhteensä 34 palossa kuolleesta uhrista 19 löytyi portaikosta, joka johti katolle johtavalle ovelle. Sen vuoksi oli epäilty, että katolle johtavaa ovea ei olisi voinut avata sisältäpäin, tai palo levisi niin nopeasti, etteivät he ehtineet ulos.

Reutersin mukaan Japanin poliisi kertoi kuitenkin tänään, että tutkinnan mukaan ovi oli avattavissa sisältä, mutta palosta aiheutunut savu oli levinnyt spiraalin muotoisessa portaikossa savupiipun tapaan. 

Portaikossa olleet ihmiset olivat kuolleet tai menettäneet tajuntansa häkämyrkytyksen vuoksi, ennen kuin he olivat ehtineet ovelle.

Tuhopoltto yksi pahimmista väkivaltarikoksista Japanissa

Palosta selvinneet ovat kuvailleet "mustan sienipilven" muotoisen savun nousseen ylös portaikossa.

– Kuulin riitelyn ääniä ensimmäisestä kerroksesta, ja sitten 15 sekunnin aikana musta savu nousi ylös portaikosta, eräs selviytyneistä kertoi japanilaismedia NHK:lle.

Studion tuhopoltto on yksi pahimmista väkivaltarikoksista Japanin historiassa. Joukkosurma on järkyttänyt koko maata syvästi.

Poliisi epäilee tuhopoltosta 41-vuotiasta japanilaismiestä. Hän sai palossa vakavia palovammoja, ja on ollut sairaalahoidossa siitä lähtien. Poliisi aikoo pidättää hänet, kun hän on toipunut tarpeeksi.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja