Mainos

Japani pyytää apua myrkytysepidemian taltuttamiseksi

Japani pyysi tänään asiantuntija-apua Yhdysvalloilta, Kanadalta ja Isolta-Britannialta, jotta maassa riehuva kolibakteeriepidemia saataisiin taltutetuksi. O-157 -bakteerin aiheuttamaan ruokamyrkytykseen on Japanissa kuollut kahden kuukauden aikana seitsemän ihmistä ja sairastuneita on 8500.

Tänään Japanin pääministeri Ryutaro Hashimoto kutsui koolle erityisistunnon, jossa pohdittiin toimia epidemian pysäyttämiseksi. Kokouksen jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa Japanin terveysministeri Naoto Kan väläytti äärimmäisenä varotoimena mahdollisuutta, että tartunnan saaneet asetettaisiin karanteeniin. Vielä näin jyrkkiin toimiin ei kuitenkaan aiota ryhtyä.

Pelkästään Sakain kaupungissa myrkytykseen on sairastunut yli 6400 ihmistä, joista useimmat ovat koululaisia. Sakaissa epidemian lähde jäljitettiin kouluruoka-annoksiin, jotka olivat seisoneet kolme tuntia lämpimässä huoneessa ennen tarjoilua, mutta varsinaista tartuntaa levittänyttä ruokaa ei ole pystytty nimeämään. Vakavasti sairastuneiden määrä oli Sakaissa tänään 62, joista hengenvaarallisessa tilassa oli 26.

Japanin hallitus ilmoitti tänään tiukentavansa ruoka-aineiden tarkastuksia estääkseen epidemian leviämisen. Hallitus vetosi kaikkiin, jotka ovat tekemisissä ruoanjalostuksen kanssa, että erityisesti lihatuotteiden tarkastamista tehostettaisiin. Lisäksi viranomaiset kehottivat japanilaisia pesemään kätensä ja ruoanvalmistusvälineet huolellisesti.

Onnettomuuden vakavuudesta kielii se, että Japanin NHK-televisioasema peruutti täksi päiväksi aikomansa lähetyksen Atlantan olympialaisista ja esittää sen sijaan myrkytyksen ehkäisemiseen tarkoitettuja toimenpiteitä käsittelevän erityisohjelman, jossa esiintyy terveysministeri Kan.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.