Jännitys tiivistyy keskustassa! Kulmunin mukaan kärkikaksikkoa erottaa sukupolvi – Kaikkonen: nimekkäät kannattajat eivät ratkaise puheenjohtajakisaa

Keskusta valitsee puolueelle uuden puheenjohtan huomenna Kouvolassa 2:38
Merkittävät keskustanimet, kuten Annika Saarikko ja monet muut entiset ministerit ovat jo kertoneet julkisuuteen, kannattavatko puolueen johtoon Antti Kaikkosta vai Katri Kulmunia.

Keskustan puheenjohtajakilpa huipentuu alkavaan viikonloppuun, kun puolue valitsee uuden puheenjohtajansa Kouvolan puoluekokouksessa lauantaina. 

Kärkiehdokkaat puolueen johtoon ovat elinkeinoministeri Katri Kulmuni ja puolustusministeri Antti Kaikkonen.

Merkittävät keskustanimet, kuten Annika Saarikko ja monet muut entiset ministerit ovat jo kertoneet julkisuuteen, kumpaa ehdokkaista kannattavat. Siitä huolimatta suuri osa puoluekokousedustajista tekee päätöksensä todennäköisesti vasta viikonlopun aikana.

– Huomenna pitää olla vahva ja vahvempi, niin sillä se voitto tulee. Jännittävä päivä edessä, Kaikkonen sanoi perjantaina Seitsemän uutisissa.

Kulmunin mukaan suurin ero ehdokkaiden välillä on se, että he ovat eri sukupolven edustajia. 

– Huomenna lähdetään siitä, että millä linjalla ja kenen johdolla keskusta menee eteenpäin.

Kaikkosen mukaan puolueiden näkyvien hahmojen kannanotot varmasti kiinnostavat, mutta nimekkäät kannattajat eivät ole ratkaisevassa asemassa, vaan valta on puoluekokousedustajilla. 

Kulmunin mukaan puheenjohtajakisan jälkeen puolueen on tärkeää unohtaa jakolinjat ja puhaltaa yhteen hiileen.

– Kaikki tekevät työtä keskustan eteen.

Lue myös:

    Uusimmat