Janni Hussi nosti pöydälle vaietun aiheen työelämästä: "Ei mun mielestä kenenkään pitäisi sitä joutua perustelemaan"

Sometähti Janni Hussi taisteli tiensä radiomaailman huipulle – näin hän sen teki 5:10
Sometähtenä tunnetuksi tullut Janni Hussi kertoi MTV Uutisille, kuinka raivasi tiensä radiomaailman huipulle - näin hän sen teki

Janni Hussi hämmästelee Instagramissa sitä, miksi kesälomalle jäämistä joutuu nykyisin perustelemaan.

Radiojuontaja ja somevaikuttaja Janni Hussi toteaa Instagram-tilillään saman kuin moni muukin suomalainen tällä hetkellä: kesäloma tulee tarpeeseen. Hussi korostaa, ettei kyse olisi siitä, että työt ottaisivat päähän, vaan siksi, että työtä on viime aikoina ollut paljon.

– Tuntuu että jokainen päivä vaan venyy ja venyy, vaikka kuinka olis suunnitellut laittavansa luurin kiinni johonkin tiettyyn kellonaikaan, havainnollistaa Hussi, jonka mukaan puhelin soi ja viestejä tulee eri kanavien kautta jatkuvalla syötöllä, eikä kaikkiin ennätä vastata.

– Siihen yhdistettynä Suomi-touria ja yhtä sun toista projektia "päivätyön" päälle, niin huomaa kyllä, että nyt rupeaa ajatus sakkaamaan. Varsinkin kun viikonloppuisin alkaa tässä vaiheessa vuotta olemaan taas kaiken maailman kissanristiäisiä, jolloin ei ehdi palautua kunnolla viikon hulinoista, hän jatkaa.

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne myös tästä.

Hussi kertoo, että odotettu loma alkaa ensi viikolla ja heinäkuu on kokonaan omistettu lomailulle.  Radio Suomipopin Aamulypsyä juontava Hussi nostaa kirjoituksessaan esiin törmänneensä kevään aikana ikävään ilmiöön työelämässä erilaisissa yhteyksissä.

– Kun kerrot olevasi heinäkuun lomalla ja että elokuussa sopii jatkaa hommia, niin useamman kerran vastaukseksi tuli "no mut kato ei tähän mee ku pari tuntii" tai "täähän olis vaan yhden viikonlopun" tai "sithän sul on aikaa tehdä tämä ja tämä". No kun ei ole, kun mä oon lomalla, hän puuskahtaa.

Hussi luonnehtii inhottavaksi sitä, miten loman pitäminen tuntuu hänestä aliarvostetulta – tai että sitä jopa pidetään aikana, jolloin voi tehdä muuta työtä normaalin työn ohella.

– Mulla harvoin on ollut kunnon kesälomaa, mutta nyt mä tunnen tarvitsevani sitä isosti. Olen koko kevään hoidellut niin montaa projektia työkentällä ja kotona, että nyt haluan olla muutaman viikon täysin tavoittamattomissa, kirjoittaa Hussi, joka hämmästelee sitä, miksi ylipäänsä joutuu perustelemaan, miksei pääse palavereihin loman aikana.

– Ei mun mielestä kenenkään pitäisi sitä joutua perustelemaan. Ihminen tarvitsee palautumista ja nollaamista. Ei me olla mitään kyltymättömiä koneita, jotka jaksaa painaa vuodesta toiseen parin päivän vapailla, hän napauttaa.

Omassa työssään hän kertoo myös havainneensa, että työnjälki kärsii, jos aikaa palautumiselle ei jää. 

– En halua tehdä hommia puolivillasella, vaan sitten kun tehdään, niin tehdään hyvin ja täysillä.

Joulukuussa Hussi kertoi MTV Uutisille, että pesti Aamulypsyssä on ollut hänelle unelmien täyttymys.

– Radiotyö ihan ehdottomasti, Hussi vastasi viime vuoden mieleenpainuvinta asiaa kysyttäessä.

–  Yksi elämäni suurimmista haaveista on toteutunut, mutta samaan aikaan hienojen juttujen kanssa on tapahtunut ihan hirveitä. Tämä on ollut ristiriitojen vuosi, hän summasi vuoden 2020.

Sosiaalisessa mediassa Hussi sanoi pyrkivänsä entistä enemmän siihen, että hän pystyisi käymään keskustelua seuraajiensa kanssa niin paljon kuin suinkin on mahdollista.

– Minulla on hirveän kivoja seuraajia, ja mahtavia keskusteluja on käyty ihmisten kanssa. Varsinkin tämmöisinä erikoisaikoina, kun fyysisiä kontakteja ei niin paljon tule, on ihanaa, että olen voinut siellä keskustella ihmisten kanssa, hän kiitteli.

Keskustelua syntyi myös Hussin työelämään liittyvästä havainnosta. Muun muassa juontajakollegat Anni Hautala ja Shirly Karvinen komppasivat monien muun seuraajien tapaan Hussin näkemystä. Eräs seuraaja puolestaan totesi, että asenne ratkaisee ja kehotti tekemään sellaista työtä, jota rakastaa niin paljon, ettei se tunnu työltä.

Hussi vastasi kommentoijalle, että hän nauttii työstään täysin rinnoin ja olevansa kiitollinen siitä, että on päässyt sellaiseen tilanteeseen.

– Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö rakastamassaan työssään vois palaa loppuun. Asenteella ei myöskään mun näkemyksen mukaan ole tässä kohtaa merkitystä, koska ihminen ei ole kone, joka jaksaa loputtomiin, vaikka työ olisi kuinka kivaa ja hauskaa. mutta kuten sanoit, niin kun tekee sitä mitä rakastaa, mutta sopivasti, parhaimmillaan työ ei tunnu työltä.

Lue myös:

    Uusimmat