Janne Virtasen kassi:

- kylmäsavulohta - avokado - pekonia - katkarapuja- 3 sapodilla - hedelmää

Janne Virtasen ja Markus Maulavirran menu:

Katkarapukeittoa ja sapodilla-pekonivarras

1/2 punasipuli pala valkosipulia lusikallinen tomaattipyrettä loraus valkoviiniä 2 dl kuohukermaa

Käristä sipulit pienessä öljytipassa, lisää pyre ja käristä hetki. Lisää viini ja kerma, kiehauta. Lisää katkaravut, kuumenna ja soseuta hienoksi. Lisää hienoksi leikatutut ruohosipulit joukkoon. Kuori hedelmät ja kääri ympärille pekoniviipale ja grillaa kuumassa uunisssa. Tarjoile keiton kanssa.

Avocadovanukas ja käristettyä pekonia

1/2 avokado sitruunan mehua 2 dl kermaa 1/2 dl valkoviiniä 2 munan keltuaista cayannepippuria suolaa

Soseuta avokado ja nesteet keskenään. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää munan keltuaiset ja kaada vuokaan, kypsennä uunissa 180 asteessa n. 20 minuuttia. Tarjoa käristetyn pekonin kanssa.

Katkarapusalaatti ja avokadoa

100 g katkarapuja 1/2 dl smetanaa sitruunamehua pippuria suolaa ruohosipulia

Hakkaa katkaravut hienoksi ja sekoita smetanaan. Mausta ruohosipulilla ja tipalla valkosipulia. Tarjoa kylmäsavulohen kanssa.

Avokadoa ja kylmäsavulohta

Leikkaa lohi oikein hienoiksi suikaleiksi Sekoita persiljaa, basilikaa ja tilliä keskenään. Mausta lohet yrteillä. Keitä vajaa dl balsamico -etikkaa ja kaksi rkl sokeria hyvin huolella kokoon ja tarjoa kastikkeena avokadon ja lohen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat