Janna avoimena salamahäistään: Olemme seurustelleet luultua pidempään

Äiti ja tytär Hurmerinnalla läheinen yhteys 7:15

Pian avioituva Janna Hurmerinta toivoo häistään hyviä bileitä. Äiti Maarit Hurmerinta puolestaan toivoo, ettei herkisty juhlassa liikaa.

Laulajasuosikki Maarit Hurmerinta vieraili keskiviikkona muusikkotyttärensä Janna Hurmerinnan kanssa Huomenta Suomen kesäaamussa. Hyväntuulinen kaksikko kertoi keskittyneensä kesällä silkan lomailun sijaan työntekoon.

– Festarikeikkoja olen tehnyt paljon, joten lomailu on ollut aika vähissä. Vapaata on ollut varmaan viisi päivää, Janna naurahtaa.

Puuhaa on riittänyt paitsi keikoissa, myös lähestyvien häiden valmisteluissa. Janna avioituu rap-artisti Junon kanssa vielä elokuun aikana. Vähäisestä lomasta huolimatta Janna vakuuttaa, ettei kärsi viime hetken häästressistä.

– Toivon hyviä bileitä. Moni on varmasti pienestä tytöstä asti haaveillut omista häistään ja siitä, millaiset ne tulevat olemaan. Minulle pääasia on, että siellä on rakkaimmat ihmiseni ja hyvät ystäväni ja vietetään kiva päivä yhdessä.

Myös morsiamen äiti Maarit on innoissaan tulevasta juhlapäivästä.

– Onhan se varmasti yksi elämän suurimpia hetkiä ja meille vanhemmille liikutuksen hetki. Olen hirveän onnellinen siitä, että Janna on löytänyt rinnalleen ihmisen, jonka kanssa haluaa rakentaa yhteistä elämää, Maarit kertoo.

– Pelkään vain sitä, että alan todella vuolaasti itkemään enkä pysty pidättelemään sitä. Jos se lähtee, minua ei pidättele mikään!

Tuleva anoppi ja vävypoika tulevat hyvin juttuun keskenään.

– Tykkään Junosta tosi paljon. Meillä synkkaa ja tullaan hyvin toimeen! En ole yhtään yllättynyt siitä, että Jannakin löysi itselleen muusikon, näinhän se menee. Lääkärit löytää lääkäreitä ja muusikot muusikoita, Maarit naurahtaa.

Häämatkalle aurinkoon

Janna kuvailee tulevia häitään isohkoiksi. Joistakin perinteistä saatetaan pitää kiinni, mutta kaikkia suosituimpia hääleikkejä juhlissa tuskin tullaan kokemaan.

– Pitää katsoa, ehkä nukumme viimeisen yön eri paikoissa. Muuten en ole kovin perinteiden perään – kimpunheitto on varmaan ainoa mikä häihin tulee. Haluan vain paljon musaa ja hyvää ruokaa. Itse en varmaankaan aio laulaa, sitä teen joka päivä muutenkin. Jos ystäväni haluavat vetää jotain niin siitä vaan, pääasia ettei kukaan joudu olemaan töissä siellä, Janna sanoo.

Janna ja Juno toivat suhteensa julki viime vuoden marraskuussa. Kihloja vaihdettiin vuodenvaihteessa ja saman katon alle kaksikko muutti keväällä. Avioliitto on lopullinen sinetti suhteelle.

Vaikka monelle sivustaseuraajalle asiat näyttävät edenneen vauhdilla, Janna itse ei koe avioituvansa nopeasti.

– Ollaanhan me toki seurusteltu kauemmin kuin milloin suhteemme tuli julkisuudessa ilmi. Emme kertoneet sitä samana päivänä kun aloimme olla yhdessä, Janna huomauttaa.

– Naimisiinmeno on tietenkin iso askel. Se varmasti lähentää meitä ja osoittaa, että olemme molemmat todella sitoutuneita toisiimme.

Maaritilla on takanaan jo huima yli 40 vuoden avioliitto. Samanlaista tietä nainen toivoo myös tyttärelleen.

– Toivon, että Jannakin menisi vain tämän yhden ainoan kerran naimisiin. Työtä piisaa koko avioliiton ajan: aina pitää kasvaa ja ottaa uusia haasteita vastaan, mutta se myös kannattaa. Yhteistä elämää tulee rakentaa joka päivä. Siinä on omat haasteensa, mutta niiden eteen kannattaa tehdä töitä. Tahto siihen pitää olla molemmilla.

Janna heittää viimeisen festarikeikkansa ensi viikonloppuna ja paneutuu sen jälkeen levyntekoon. Häiden jälkeen tuoreella avioparilla on kuitenkin luvassa täydellinen irtiotto arjesta.

– Lähdemme melkein heti häiden jälkeen hyvänmittaiselle häämatkalle Barbadokselle, Janna intoilee.

Millainen suhde Maaritilla ja Jannalla on? Katso Huomenta Suomen haastattelu artikkelin yläpuolelta.

Lue myös:

    Uusimmat