Janita Lukkarinen menehtyi rajun syöpätaistelun päätteeksi 27 vuoden iässä – näin tosi-tv-tähden uuvuttanut vaikea sairaus eteni

2:16
Janita Lukkarinen on kuollut - katso tästä ote hänen viimeisestä haastattelustaan

Imusolmukesyöpää sairastanut Janita Lukkarinen menehtyi 27-vuotiaana 27. marraskuuta.

Tosi-tv-tähtenä ja sosiaalisen median vaikuttajana tunnettu Janita Lukkarinen on menehtynyt pitkäaikaisen syöpätaisteluiden päätteeksi.

Lukkarisen lähipiiristä vahvistettiin perjantaina MTV Uutisille, että 27-vuotias Janita menehtyi 27. marraskuuta.

Vuoden 2012 Big Brotherista julkisuuteen noussut iloisena ja elämänmyönteisenä tunnettu tosi-tv-julkkis sai musertavia uutisia kesällä 2017, jolloin alkoi taistelu elämästä. Nuorella naisella todettiin imusolmukesyöpä.

Lukkarinen kertoi syöpätaistelustaan avoimesti sosiaalisessa mediassa dokumentoiden sairautensa etenemistä.

Lukkarisen syöpä oli aiemmin mennyt remissiovaiheeseen, mutta sairaus uusiutui kesällä 2019. Vuosi sitten syksyllä Lukkarinen sai tietää, että syöpä oli levinnyt, eivätkä hoidot enää tepsineet.

MTV Uutiset haastatteli Lukkarista ja hänen äitiään ennen joulua 2019. Lukkarinen kuvaili tuolloin vaikeaa taisteluaan.

– Kaikista vaikein asia siinä on, ettei ole ollut yhtäkään tervettä päivää. Ei yhtäkään päivää, ettei olisi kipuja. Ei ole yhtäkään päivää, että voisi olla vaan minä.

Lukkarisen vointi paheni rajusti, kun hän sai kotonaan rankan syöpäkohtauksen aamulla jouluaaton aattona. Tosi-tv-tähti kiidätettiin sairaalaan tuolloin Helsingin Meilahteen syöpäklinikalle.

– Tutkimuksissa selvisi itsenäisyyspäivänä, että syöpä on levinnyt lisämunuaisiin. Ennen joulua ultrassa näkyi, että syöpäkasvaimia on jo vatsalaukussa, Lukkarinen kertoi MTV Uutisille sairaalasta.

Lukkarinen siirtyi Terhokotiin saattohoitoon vuoden 2020 alussa. Hän jakoi sosiaalisessa mediassa paljon videoita saattohoidosta someseuraajilleen. Lukkarinen kertoi avoimesti kivuista ja säryistä, joita syöpä hänelle aiheutti.

Sosiaalisella medialla oli myös kääntöpuolensa, sillä tsemppaavien viestien joukossa oli myös ilkeitä kommentteja, jotka vaikuttivat Lukkarisen mielialaan.

– Mieli oli kahden vaiheilla, kun minua haukuttiin netissä aika paljon. Mikään ei saa kuitenkaan minua lannistettua, Lukkarinen kertoi MTV Uutisille helmikuussa.

Kesällä Lukkarinen iloitsi siitä, että sai viettää 27-vuotissyntymäpäivänsä rakkaidensa kanssa.

– Mun ei olisi lääketieteen näkökulmasta pitänyt olla enää juhlistamassa 27-vuotissynttäreitä, mutta ihme tapahtui ja sain viettää syntymäpäivän kaikkien läheisimpieni kanssa, Lukkarinen kirjoitti Instagram-tilillään.

Pian synttäreidensä jälkeen Lukkarinen siirtyi Terhokodista kotiin saattohoitoon.

Tiettävästi Lukkarisen viimeiseksi Instagram-julkaisuksi jäi kolme viikkoa sitten tehty päivitys, jossa hän kiitti ystäviään ja seuraajiaan.

Kuvassa syövän väsyttämä Lukkarinen makaa sairasvuoteella ja muodostaa käsillään sydämen.

– Kiitos kaikille, olette olleet mahtavia, Lukkarinen kirjoitti sydänemojien kera.

Lukkarinen on esiintynyt Big Brotherin lisäksi televisiosarjoissa Martina ja hengenpelastajat sekä Temptation Island Suomi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja