Jani tuli näyttämään helsinkiläisille, miten taskuparkki tehdään – vei mestaruuden ennätysajalla: "On tullut kommentoitua muiden suorituksia"

39-vuotias Jani on taskuparkin Suomen mestari ennätysajalla! 1:43
Pystyisitkö yhtä tehokkaaseen suoritukseen kuin taskuparkkeerauksen uusi Suomen mestari?

Helsingin Narinkkatorilla etsittiin viikonloppuna Suomen kovinta taskuparkkeeraajaa.

Suomen paras taskupysäköijä on viikonloppuna järjestetyssä SM-finaalissa muut kilpailijat lyönyt Jani Saarinen. 39-vuotias rovaniemeläismies suoritti taskuparkin kunnioitusta herättävässä 17,73 sekunnissa.

Toiseksi sijoittui helsinkiläinen Matti Käyhty ajalla 19,61 sekuntia, ja kolmanneksi vantaalainen Tuomas Kinnunen, jolta suoritukseen kului aikaa 20,73 sekuntia.

Kilpailu oli huomattavasti kovatasoisempi kuin viime vuonna, jolloin tittelistä kisattiin ensimmäistä kertaa. Tuolloin SM-kultaa pokattiin ajalla 35,8 sekuntia.

Tuore Suomen mestari kertoo Autoklinikan tiedotteessa olevansa voitosta hyvillä fiiliksillä.

– Jonkin verran tuli harjoiteltua ennen kisoja ja selvästi se kannatti, Saarinen kertoo.

Kilpailua oli tuomaroimassa Autoklinikan myyntijohtaja Pentti Oksanen. Hänen mukaansa alle 20 sekunnin aika on todella kova.

Näillä ohjeilla taskuparkki onnistuu joka kerta 1:23

– Näimme kisassa erittäin virheettömiä ja nopeita suorituksia. Voittaja-aika yllätti koko tuomaristomme, Saarinen hehkuttaa.

Taskuparkin SM-kisojen tuomaristoon kuuluivat Oksasen lisäksi Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen sekä Sampsa Lindberg CAP-Autokoulusta.

Vaimo kannusti kisaan mukaan

Tuore Suomen mestari tunnustautuu automieheksi. Jakeluautoa työkseen ajava Saarinen lähti kilpailuun mukaan vaimonsa kannustuksesta.

– Vaimo oli bongannut kisan paikallislehdestä ja sanoi, että nyt pääsisin näyttämään kykyni. Aika usein katsotaan vaimon kanssa Suomen surkeinta kuskia ja on siinä tainnut tulla kotisohvalla kommentoitua muiden suorituksia, Saarinen sanoo.

Saarinen palkittiin 1 000 euron matkalahjakortilla.