Mainos

James Brown Pori Jazziin

Pori Jazz 2003:n ohjelmisto on julkistettu. Soulin ja funkin kantaisä James Brown tuo Poriin ison orkesterinsa 17. heinäkuuta. Pori on Brownille entuudestaan tuttu: hän on esiintynyt Pori Jazzissa myös vuosina 1988 ja 1995.

Porissa kuullaan myös soullegenda Sam Moorea, joka parhaiten muistetaan yhteistyöstään duossa Sam&Dave.

Perusjazzin pääesiintyjä on pasunisti Wayne Shorterin kvartetti. Porissa nähdään myös jazzpasunisti Curtis Fuller. New Orleansin rikas perinne näyttäytyy festivaaleilla monen yhtyeen voimin.

Kuubalaista sykettä edustaa Buena Vista Social Clubin riveissä maailmantähdeksi noussut laulaja Ibrahim Ferrer. Hänen matkassaan on Buenos Hermanos -yhtye.

Poriin odotetaan 50 000 vierasta

Festivaalin taiteellisen johtajan Jyrki Kankaan mukaan tänään julkistetusta ohjelmistosta voi helposti siivuttaa omaa musiikkimakuun sopivia nautintoja, joiden juuret ovat maailman eri kolkilla, New Orleansissa, Ranskassa tai Kuubassa. Festivaaleille odotetaan 50 000 jazzin ystävää.

Pori Jazz -festivaali järjestetään 12.-20. heinäkuuta. Ohjelmassa on sata konserttikokonaisuutta, joissa esiintyy yli sata kokoonpanoa. Muusikkoja on 500.

Festivaalialueena on pääosin Kokemäenjoen rantojen konserttipaikat ja jazzklubit. Ulkoilmakonsertit pidetään Kirjurinluodossa torstaista sunnuntaihin. Ilta- ja yöohjelma keskittyy Kokemäenjoen etelärannan Bourbon Street -yökaupunkialueeseen, joka vetää noin 5000 festivaalivierasta.
Tutustu Pori Jazzin ohjelmistoon

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.