Mainos

Jälleen uusi joukkosurma Irakissa

Ainakin 24 ihmistä on surmattu Udhaimin kaupungissa aseistettujen miesten hyökättyä siviilejä kuljettaneisiin autoihin. Uhrit olivat lapsia, opiskelijoita ja vanhuksia. Myös Basrassa shiiojen ja sunnien väliset väkivaltaisuudet ovat kiihtyneet.

Ainakin 24 ihmistä on saanut surmansa, kun aseistetut miehet pysäyttivät autoja tarkastusasemalla ja ampuivat niiden matkustajat.

Miehet raahasivat matkustajat ulos autoista ja ampuivat heidät "teloitustyylillä", paikallinen poliisi kertoo. Poliisin mukaan uhrit olivat opiskelijoita, lapsia ja vanhempia miehiä.

Surmat tapahtuivat Udhaimin kaupungissa, joka sijaitsee 120 kilometriä Bagdadin pohjoispuolella.

Siviileihin kohdistuvat väkivallanteot ovat kiihtyneet Irakissa viime aikoina. Kapinallisten tekemien pommi-iskujen hyökkäysten ja kidnappausten tavoitteena pidetään maan uuden, Yhdysvaltojen tukeman hallituksen horjuttamista. Samalla shiia- ja sunnimuslimien väliset väkivaltaisuudet ovat vaatineet useita kuolonuhreja.

Basran sunnit syyttävän poliiseja joukkomurhasta

Väkivallan kierre ei näytä katkeavan myöskään Etelä-Irakissa sijaitsevassa Basran kaupungissa, missä yksitoista ihmistä on saanut surmansa viime yönä paikallisessa moskeijassa käydyssä tulitaistelussa.

Nyt vähemmistönä olevat sunnimuslimit ja poliisit kiistelivät siitä, kuka on syyllinen kuolemiin.

Poliisi kertoo saaneensa illalla vihjeen, jonka mukaan moskeijassa piileskelee joukko terroristeja. Kun he piirittivät rakennuksen, sieltä ammuttiin. Poliisin mukaan taistelussa kuoli yhdeksän kapinallista ja kaksi poliisia.

Sunniryhmät kuitenkin sanovat poliisin aloittaneen hyökkäykseen aseettomia siviilejä vastaan. Heidän mukaansa poliisivoimiin on soluttautunut radikaaleja shiiataistelijoita, jotka hyökkäilevät sunneja vastaan.

Irakin pääministeri Nuri al-Maliki julisti Basraan keskiviikkona poikkeustilan. Hän vakuutti tuolloin tukahduttavansa kovin ottein öljykaupungin viime aikoina kiihtyneet levottomuudet. Hän myös sanoi uskovansa, että tiedotusvälineiden puheet kaupungin vaarallisuudesta ovat liioiteltuja.

Kaupungin tilanne ei ollut viikonloppuna muuttumassa ainakaan parempaan suuntaan. Eilen autopommi-isku surmasi 28 ihmistä vilkkaalla torilla.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.