Jos mansikka maistuu, tämän tutkimuksen tulokset voivat tulla iloisena bonuksena herkuttelun päälle. Tutkimus löysi hyötyjä keski-ikäisille.
Mansikka ja muut marjat ovat herkkuja, jotka tarjoavat lukuisia terveyshyötyjä. Sydänliitto esimerkiksi kertoo sivuillaan, että 100 grammassa mansikoita kuitua on 1,9 grammaa.
Marjoissa on myös paljon C- ja E-vitamiinia sekä fenolisia yhdisteitä, jotka voivat hillitä tulehdusta ja pienentää sydän- ja verisuonisairauksien riskiä.
Cincinnatin yliopiston tutkijat kertovat, että mansikoilla herkuttelu päivittäin voisi vähentää myös tiettyjen keski-ikäisten riskiä sairastua dementiaan. Terveyskirjaston mukaan dementialla tarkoitetaan laaja-alaista aivotoimintojen häiriötä, joka haittaa merkittävästi selviytymistä jokapäiväisistä haasteista. Kyseessä on oireyhtymä, jonka taustalla on aina jokin sairaus.
Tuoreen vertaisarvioidun tutkimuksen tulokset esiteltiin Nutrients-julkaisussa. Tutkimuksesta uutisoi New York Post.