Mansikoita kannattaisi syödä nyt joka päivä – tässä syy

mansikoita
Mansikat ovat erityisen terveellistä herkkua.

Tiesitkö, että mansikka on rankattu maailman terveellisimpien ruokien joukkoon? 

Maailman suosituin marja on oikea vitamiinipommi, jota kannattaa jo ihan vain terveyssyiden nimessä herkutella kesäisin, kun sitä on saatavilla. Daily Mail -sivusto kokosi yhteen mielenkiintoisimpia terveysfaktoja mansikasta. 

– Mansikat suojaavat sydäntä, estävät tulehduksia ja syöpäriskiä – kaikkia näitä yhtä aikaa, ravitsemusterapeutti Nigel Denby kertoo.

Enemmän C-vitamiinia kuin appelsiineissa

Mansikat sisältävät paljon terveellistä C-vitamiinia. Harva tietää, että mansikoissa on peräti enemmän C-vitamiinia kuin vitamiinipommeina ylistetyissä appelsiineissa.

Tekee hyvää ruoansulatukselle

Mansikat sisältävät paljon terveellisiä ravintokuituja, jotka tekevät erityisen hyvää ruoansulatukselle. Tutkimuksissa on saatu viitteitä siitä, että nämä kuidut voivat laskea riskiä sairastua muun muassa sydänsairauksiin ja diabetekseen.

Suojaa ikääntymisen merkeiltä

Rotille teetetyssä tutkimuksessa selvisi, että paljon mansikoita sisältävä ruokavalio voi suojella kehoa ikääntymisen merkeiltä aivotoiminnassa. Tutkimuksessa mansikoiden todettiin parantavan myös motorisia taitoja ja oppimista.

Laskee riskiä sairastua syöpään?

Mansikat sisältävät paljon antioksidantteja, joiden on tutkimuksissa todettu laskevan riskiä sairastua syöpään.

Lähde: Daily Meal

Katso videolta, kuinka terveellinen Mansikka-kiivismoothie valmistuu!

0:57

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja