Mainos

Jälkijäristyksistä pakokauhua Turkissa

Turkin maanjäristysalueelta on tänään löydetty vielä yksi eloonjäänyt viimeviikkoisen rajun maanjäristyksen jälkeen. Romahtaneen kerrostalon jäännöksistä kaivettiin esiin 47-vuotias nainen, joka oli virunut raunioissa 105 tuntia, kertoi turkkilainen uutistoimisto Anatolia.

Nainen vietiin Düzcen kaupungin sairaalan teho-osastolle. Hän kärsii uupumuksesta ja munuaisvaivoista ja hänen käsivartensa on murtunut, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa. Nainen saatiin kaivetuksi esiin nelituntisten ponnistelujen jälkeen puoli viiden maissa aamulla.

Suurin osa pelastusmiehistöistä on lopettanut eloonjääneiden etsimisen toivottomana jo eilen. Yleensä ihminen ei selviä raunioissa ilman vettä kuin korkeitaan 72 tuntia.

Jälkijäristykset säikyttivät

Useat voimakkaat jälkijäristykset aiheuttivat viime yönä pakokauhua Luoteis-Turkin maanjäristysalueella.

Puoleenyöhön mennessä alueella oli rekisteröity parikymmentä jälkijäristystä. Monia aiemmin vaurioituneita taloja sortui. Maa vavahteli vielä tänään aamupäivälläkin Bolun maakunnassa. Rajuimman jälkijäristyksen voimakkuudeksi mitattiin 5 richteriä.

Kuunteluetsintää Turkin raunioissa

Poliisi varoittaa Düzcen, Bolun ja Kaynaslin alueen asukkaita palaamasta koteihinsa. Düzcessä sijaitsi viimeviikkoisen rajun järistyksen keskus.

Kylmä sää ja sateet pahentavat kodittomiksi jääneiden ahdinkoa. Vaikka alueelle on toimitettu tuhansia telttoja, värjöttelevät monet eloonjääneet yhä ulkosalla.

Viime perjantaina sattuneessa järistyksessä kuoli ainakin 550 ihmistä, ja 3300 loukkaantui. Satojen romahtaneiden talojen raunioissa on kuitenkin mitä todennäköisimmin vielä useita kuolonuhreja.
(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.