Jalkapallotähden kauhea tragedia – äiti kuoli yllättäen silmien edessä

Chelseaa edustava 25-vuotias Fran Kirby koki kauhean tragedian ollessaan 15-vuotias. Hänen äitinsä kuoli yllättäen tämän silmien edessä. Englannin päävalmentaja Phil Neville on verrannut Kirbyä kuusi kertaa maailman parhaaksi pelaajaksi valittuun brasilialaiseen Martaan ja todennut, että englantilainen on tätä parempi. Kirby kertoi elämänsä tragedioistaan Uefan Strong Is -minidokumentissa.

Kirby oli heti ensimmäisellä kaudellaan Chelseassa avainpelaajia. Joukkue voitti kotimaisen pääsarjan ja kaksi cupia. Hänet valittiin sarjan parhaaksi pelaajaksi kyseisellä kaudella. Kirby on taistellut elämänsä aikana mielenterveysongelmista. Kirbyn äiti kuoli hänen silmien edessä, kun pelaaja oli vain 15-vuotias. 

Brittipelaaja oli äitinsä kanssa silloisen seuransa Readingin tiloissa analysoimassa kautta, kun äiti oli yhtäkkiä romahtanut. Kuolinsyyksi oli osoittautunut aivoverenvuoto. Kirby järkyttyi tapahtuneesta ja jätti jalkapallon neljän vuoden ajaksi. Hän palasi takaisin pelikentille vuosien tauon jälkeen. 

Kirby kuitenkin loukkaantui ja joutui viettämään paljon aikaa yksin kotona. Hän alkoi voida huonosti. Kirbyn joukkuetoverit piristivät tätä sanomalla, että kaikki kääntyy vielä hyväksi. Britti päätti kuitenkin käydä psykologilla ja se muutti hänen elämänsä.

– Jos et pysty ylittämään tätä estettä, et pysty pelaamaan jalkapalloa, psykologi oli sanonut Kirbylle.

Britti sanoo, että se avasi hänen silmänsä. Kirby jatkoi psykologilla käymistä ja samalla kertoi julkisesti pahoinvoinnistaan. Hänen tarinansa sai suurta huomiota dokumentin myötä. 

– En ymmärtänyt, millainen vaikutus ensimmäisellä haastattelullani olisi. Puhuin vain siitä, mitä minulle oli tapahtunut. Monet kokevat samanlaista kauhua ja uskon, että mitä enemmän asiasta luetaan, niin ihmiset ymmärtävät sen, että asiasta puhuminen on okei. Se ei ole oikein voida huonosti, sen haluan nostaa esille. Älkää sulkeutuko siihen, ihmiset eivät tule tuomitsemaan teitä, Kirby sanoo.

Parhaillaan jalkapallon MM-kisojen valmistautuvan Kirbyn tarinalla on ollut suuri vaikutus. BBC kertoo, että brittipelaajat hakevat hoitoa mielenterveysongelmiin enemmän kuin koskaan. Ammattipelaajien yhdistyksen mukaan määrät ovat tuplaantuneet, elleivät jopa kolminkertaistuneet viime vuodesta.

Lue myös:

    Uusimmat