Jalkapallon supertähdeltä karmeita paljastuksia – huumetuomion saanut veli nähnyt seitsemän murhaa omin silmin

Megan Rapinoe otti Yhdysvaltojen kanssa maailmanmestaruuden, kisojen parhaan pelaajan palkinnon ja maalipörssin voiton jalkapallon Ranskan MM-kilpailuissa. Nyt tähti kertoi CNN:lle veljestään, joka on istunut puolet elämästään vankilassa.

Rapinoen nimi nousi kaikkien huulille MM-kisoissa sekä kentällä että sen ulkopuolella. Veljestään puhuminen on Rapinoelle vaikea ja tunteikas paikka.

– Nyt saat minut tunteikkaaksi. Hän on minulle erityisen tärkeä. Olen nähnyt eturivistä, kuinka vankilajärjestelmä pilaa hänen elämänsä, ainakin ensimmäiset 39 vuotta. Hänen hyvinvointinsa ja pääsynsä pois vankilasta sekä tämän hetken jakaminen hänen kanssaan merkitsee minulle koko maailman verran, Rapinoe sanoo.

Rapinoen veli Brian oli se, joka sai siskon aloittamaan jalkapallon. Brian harjoitteli Rapinoen kanssaan perheen puutarhassa. 

– Jumaloin häntä. Hän pelasi vasemmalla laidalla, joten minäkin pelasin vasemmalla laidalla. Hänellä oli pelinumerona seitsemän, joten minulla piti olla sama numero. Hän leikkasi pottakampauksen ja minä tein saman, Rapinoe kertoi ESPN:lle.

Rapinoen ollessa 15-vuotias, pelasi hän ensimmäisen maaottelunsa nuorten maajoukkueessa. Brianin ollessa samanikäinen vei hän metamfetamiinia mukanaan kouluun. Tapahtunut johti huumeriippuvuuteen ja rikolliseen uraan, jonka takia Brian on ollut jatkuvasti vankilassa.

Nähnyt seitsemän murhaa omin silmin

Sisarusten saavutukset eivät voisi enempää näyttää erilaisemmilta. Rapinoella on kaksi maailmanmestaruutta, yksi olympiakulta, Ranskan liigan voitto ja Mestarien liigan kakkostila. Brian on tuomittu huumeiden ja aseiden hallussapidosta sekä kolmesta toisien vankien pahoinpitelyistä. Hän on viettänyt kahdeksan vuotta eristyssellissä ja nähnyt seitsemän murhaa omin silmin. 

Rapinoe on protestoinut voimakkaasti rasimia vastaan Yhdysvalloissa. Brianille tatuoitiin hakaristi kämmeneen. Eroavaisuuksistaan huolimatta he ovat olleet aina läheisiä. Kun Rapinoe pelasi ensimmäistä MM-turnaustaan vuonna 2011, rakensi Brian tornin 60 kirjasta ja sitoi ne yhteen lakanan kanssa, jotta voisi nähdä pienestä sellin ikkunastaan käytävän päässä olleen tv:n. Brianilta jäi neljä vuotta myöhemmin Rapinoen voittaessa ensimmäisen maailmanmestaruutensa koko tapahtuma väliin, sillä hän istui eristyssellissä väkivaltaisen käytöksen takia.

– Se oli pahinta. Olin todella iloinen hänen puolestaan, mutta murheissani omasta puolestani. Rakastan perhettäni todella paljon ja he olivat kaikki siellä paikalla. Ajattelin, että hitto, en ole edes mukana siinä. Sain todella paljon huomiota vankilassa, mutta kaiken rauhoituttua, istuin kuitenkin yksin sellissäni, Brian sanoi ESPN:lle.

– En ollut edes siellä halatakseni häntä. En ollut siellä kokemassa sitä. Se on vain yksi asia, jota kadun elämässäni. Mitä helvettiä teen elämälläni, Brian jatkoi.


Ne sanat jäivät mieleen

Kaikki muuttui vuonna 2017. Brianilla oli katkennut heroiiniruisku niskassaan ja hän huusi raivoissaan sellitoverilleen. Hän sai yllättävän vastauksen, kun sellitoveri totesi, että katso nyt itseäsi ja millä tavalla nyt reagoit. Ne sanat jäivät kiinni Brianin mieleen. Hän tajusi, mitä huumeet olivat tehneet hänen elämälleen ja kuinka riippuvuus laittoi hänet jatkuvasti vääriin tilanteisiin sekä heitti hänet takaisin vankilaan. Hän otti huumeiden takia hakaristitatuoinnin kehoonsa, jotta hänet hyväksyttäisiin vankilaelämässä ja hän pääsisi käsiksi huumeisiin.

Brian on nyt 24 vuoden riippuvuuden jälkeen ollut kuivilla 18 kuukautta. Se, että hän halusi olla vapaalla jalalla, kun sisko pelaa kolmansissa MM-kisoissaan, ajoi hänet pois pimeydestä. Kun Yhdysvallat kohtasi MM-kisojen avausottelussa Thaimaata vastaan oli hän San Diegossa kuntoutusohjelmassa. Hän istui sohvalla Rapinoen pelipaita päällään ja hänellä oli hakaristin sijaan tatuoituna hämähäkin verkko. 

– Minulla on niin paljon kunnioitusta häntä kohtaan. Ei se, että koska hän on jalkapallotähti, vaan se, kuinka hän omistautuu ja on intohimoinen asioista, joiden uskoo olevansa oikein. Sitä kautta hän on ottanut kantaa maailman epäoikeudenmukaisuuksiin. Minä olin hänen sankarinsa, mutta hän on minun, Brian päättää.

Lue myös:

    Uusimmat