Jalkapallon MM-ottelussa valtava riesa, pelaajat huiskivat heikkopäisinä – "Niitä oli silmissä ja suussa"

Englannin ja Tunisian välisessä jalkapallon MM-ottelussa oli molemmille lisävastusta, kun hyttyset valtasivat kentän.

Volgogradissa pelättiin ennen turnausta, että vaeltavat heinäsirkat käyvät nurmen kimppuun. Pelaajat joutuivat kuitenkin ottelun aikana huiskimaan käsillään, kun hyttyset härnäsivät heitä jatkuvasti.

Volgogradia ympäröi isot suoalueet ja leveät joet, joten hyttysillä on täydelliset kasvualustat kuuman kesän aikana. Alueita on myrkytetty lentokoneilla ennen MM-turnausta, minkä lisäksi stadionin lähellä sijaitsevan sähköntuotantolaitoksen vedenvirtausta on säännöstelty hyttysten määrän vähentämiseksi.

Silti pelaajat joutuivat suihkuttamaan hyttyskarkotetta ennen peliä, eikä sekään tuntunut auttavan.

– Niitä oli paljon enemmän kuin aluksi luulin. Osa oli silmissä, osa oli suussa, Englannin voiton sankari Harry Kane sanoi pelin jälkeen.

Englannin Raheem Sterling näytti pelin alussa erityisen ärstyyntyneeltä ötököihin ja esimerkiksi Tunisian rangaistuspotkun upottanut Ferjani Sassi sai hyttysistä lisähaastetta painetilanteeseensa, mutta onnistui silti keskittymään tärkeään rangaistuspotkuun. Hänen 1-1-maalinsa jäi laihaksi lohduksi, kun Kane teki lisäajalla illan toisensa ja Englanti voitti 2-1.

– Minä en tuntenut niisä, koska keskityin joukkueeseeni ja peliin, Tunisian valmentaja Nabil Maaloul totesi.

Ruotsi-fanit juhlivat voittoa – keltainen meri velloi Nizhny Novgorodin kaduilla 0:38

Lue myös:

    Uusimmat